Ο νέος Βρεφικός Σταθμός του Δήμου Σιθωνίας, πλήρως εξοπλισμένος με όλα τα μέσα, εγκαινιάστηκε το πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2023, στο χώρο του Βρεφικού  Σταθμού στην Νικήτη, με την παρουσία του πατέρα Γεώργιου που τέλεσε τον Αγιασμό, του Δημάρχου Σιθωνίας Κυπαρίσση Ντέμπλα, του Προέδρου της Νικήτης Στέλιου Κωστίκα, του Προέδρου του ΝΠΔΔ “Η Αλληλεγγύη”, εκπροσώπων του Δήμου και φυσικά εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά που γέμισαν την αυλή και τους όμορφα διαμορφωμένους και λειτουργικούς χώρους του Σταθμού.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας στον χαιρετισμό του ο Βρεφικός Σταθμός, είναι μία κοινωνική δομή ουσίας που βοηθά τις οικογένειες της Νικήτης και ειδικά τις εργαζόμενες μητέρες των παιδιών.

«Πρόκειται για μία σημαντική κοινωνική δομή που θα καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών και θα βοηθήσει ιδιαίτερα τις μανούλες που έχουν μικρά παιδιά και παράλληλα επαγγελματικές υποχρεώσεις. Αν και υστερούμε σε κοινωνικές δομές, χαίρομαι ιδιαίτερα που έχει γίνει άλλο ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο κ. Ντέμπλας, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Νικήτης και πρώην πρόεδρο του ΝΠΔΔ η Αλληλεγγύη κ. Στέλιο Κωστίκα για την σημαντική του συμβολή και τον καθοριστικό του ρόλο όσον αφορά το τρέξιμο των διαδικασιών για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, καθώς και τον σημερινό πρόεδρο του ΝΠΔΔ Η Αλληλεγγύη Αθανάσιο Μαλλίνη για την συνέχιση της προσπάθειας και του σημερινού αποτελέσματος!

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει και το προσωπικό της Αλληλεγγύης για την συνεχή, ακούραστη προσπάθεια, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή χρονιά σε εκπαιδευτικούς και εργαζομένους.

Όταν ήμουν πρόεδρος της Αλληλεγγύης τρέξαμε το πρόγραμμα και παρά τις μεγάλες δυσκολίες καταφέραμε και το εντάξαμε. Μπορεί να άργησε να υλοποιηθεί ο Βρεφικός σταθμός, ωστόσο σήμερα έγινε πράξη. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’αυτό. Εύχομαι αυτή η δομή να μπορέσει να πραγματοποιηθεί και στα υπόλοιπα χωριά, γιατί πραγματικά είναι η “λύση” για τους εργαζόμενους γονείς», δήλωσε ο πρόεδρος της Νικήτης και πρώην πρόεδρος της Αλληλεγγύης Στέλιος Κωστίκας, με την ευχή παιδιά, εργαζόμενοι και γονείς να έχουν μία καλή και παραγωγική σχολική χρονιά.

«Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανοίξει αυτός εδώ ο Βρεφικός Σταθμός και το πετύχαμε! Ευχαριστώ όλο το Συμβούλιο της Αλληλεγγύης, την κα. Ελένη και την κα. Λουκία, τον Πρόεδρο της Νικήτης καθώς και όλους όσους συνέλαβαν για αυτό εδώ το θετικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο τον κύριο Ντέμπλα, ο οποίος ήταν μεγάλος αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και στη θετική εξέλιξη. Καλή σχολική χρονιά σε όλους!» τόνισε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Η Αλληλεγγύη” Αθανάσιος Μαλλίνης.