Ο Λάζαρος Γατσιός ζει στην Κασσάνδρα, είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά. Είναι
πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (1989 ) με ειδίκευση στο Hotel Management Information System Department of Florida University και με Μετεκπαίδευση στο Graz της Αυστρίας.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών (1991) και του Goethe Institut Thessaloniki Πέρασε πολλές βαθμίδες της Ξενοδοχειακής ιεραρχίας και εργάσθηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη Ρόδο, στην Αθήνα, στην αλυσίδα Marriott. Επί σειρά 3 ετών (1993 – 1995 ) ο κ. Γατσιός κατείχε ανώτερη θέση στη διοίκηση μεγάλου ξενοδοχείου της Αυστρίας ErzherzogJohann. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και μέχρι το 1998 διετέλεσε ανώτερο στέλεχος στη Grecotel στο Μakedonia Palace Θεσσαλονίκης.
Το 1998 στράφηκε στην διαχείριση των ταξιδιωτικών γραφείων και έχει διευθύνει το Blue&White Tours που διοργάνωσε με επιτυχία Incentives στην Ευρώπη και στη Νέα Υόρκη.
Στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες εντάσσονται οι συμβουλευτικές υπηρεσίες για οικονομοτεχνικές μελέτες ξενοδοχείων.
Σήμερα ο Λάζαρος Γατσιός είναι ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου Akrogiali Exclusive Hotel στο Πολύχρονο της Χαλκιδικής.
Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ της Ένωσης ξενοδοχείων Χαλκιδικής, εκλεγμένος 3 τριετίες και είναι γενικός γραμματέας του Δ.Σ της ΕΞΧ.
Η συγγραφή μελετών για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όπως και οι ομιλίες του σε σεμινάρια για τουριστικά ζητήματα εντάσσονται στις δραστηριότητές του με εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ & Management. Ομιλεί άπταιστα την Γερμανική και την Αγγλική.

Σήμερα τον γνωρίζουμε και ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό “Ενωμένη Κασσάνδρα” της Αναστασίας Χαλκιά.

 

«Η απόφαση μου να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη έχει να κάνει κυρίως με τον τουρισμό, ο οποίος είναι η κινητήρια δύναμη, ο μοχλός ανάπτυξης για την Κασσάνδρα! Αγαπώ τον τόπο μου, έχω το πάθος, τις ειδικές γνώσεις και μπορώ να τα καταφέρω», λέει ο κ.Γατσιός στην εκπομπή με Καθαρή Ματιά, ομολογώντας πως είναι η πρώτη φορά που θέτει τον εαυτό του στην κρίση των συμπολιτών του.

Ο κ. Γατσιός εξηγεί πως η χρόνια εμπειρία του στον τουριστικό κλάδο και η συμμετοχή του από κάθε μετερίζι του έχει δώσει την ικανότητα να βρίσκει λύσεις σε πολλά προβλήματα: «Η Κασσάνδρα είναι από τους πρώτους τουριστικούς και οδικούς προορισμούς στην Ελλάδα, και βέβαια διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Διαθέτει ακόμη αυτή την κοσμοπολίτικη αύρα, τις βραβευμένες παραλίες και έχει έναν εξαιρετικό κόσμο που ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και τα ξενοδοχεία. Νομίζω πως ο προορισμός αυτός έχει αναδειχθεί, ωστόσο χρειάζονται και άλλες ενέργειες για την περαιτέρω ανάπτυξη του. Από την πλευρά μου όπου μου ζητηθεί στον δήμο θα βρίσκομαι εδώ για την επόμενη ημέρα να βρίσκω λύσεις, να βοηθάω, να συνεργάζομαι και ειδικά να προσφέρω στο πολύτιμο κομμάτι του τουρισμού που μπορώ να φανώ ιδιαίτερα χρήσιμος».

«Ο φυσικός πλούτος και το περιβάλλον είναι η κληρονομιά μας και αναμφίβολα πρέπει να τα διαφυλάξουμε. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος και η Κασσάνδρα είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο. Θα εργαστούμε πάνω σε αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, -όπως είναι το περιβάλλον- για να δώσουμε ένα οικολογικό αποτύπωμα προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας και της οικονομικής ευημερίας», υπογραμμίζει ο ίδιος, αναφέροντας παράλληλα πως «έχει καταθέσει αρκετές απόψεις-προτάσεις που θα λύσουν αρκετά προβλήματα, όπως είναι η καθημερινότητα του δημότη και βέβαια και άλλα που αφορούν βασικά έργα υποδομών».

«Αυτό που προτείνω εγώ είναι ότι θα πρέπει να δουλέψουμε στρατηγικά επάνω στην τουριστική προβολή του τόπου μας. Θα πρέπει να επιλύσουμε άμεσα το θέμα του πάρκινγκ σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, επίσης η ανάπλαση των παραλιών μας, να τις διαχειριστούμε διαφορετικά, να εστιάσουμε στην προστασία των δασών μας και να αναδείξουμε τον φυσικό μας πλούτο με διαφορετικά μέσα, συντήρηση οδικού δικτύου, σήμανση και οπωσδήποτε μας ενδιαφέρει και η προσβασιμότητα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Εγώ προσωπικά και εφόσον είμαστε διοίκηση θα θέσω ως στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσα από διάφορες δράσεις και υλοποιήσιμα έργα τα οποία μπορούν να γίνουν και να φέρουν και στο προσκήνιο τον εναλλακτικό τουρισμό», λέει ο κ. Γατσιός για τους στόχους και τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο ίδιος εφόσον εκλεγεί.

«Σίγουρα για να γίνουν πολλά από αυτά τα έργα χρειάζονται αρκετά χρήματα. Εγώ όμως πιστεύω την κα. Χαλκιά, καθώς μέσα σε αυτή τη δύσκολη τετραετία κατάφερε και έφερε έργα 130.000.000€. Άρα είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να προσχωρήσει, έχει το όραμα, την θέληση και τις γνώσεις για να μπορέσουμε να προσχωρήσουμε και να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας», αναφέρει σχετικά με την εύρεση των πόρων για τα έργα στον δήμο Κασσάνδρας ο υποψήφιος δημοτικός  σύμβουλος Λάζαρος Γατσιός.

 

Όσον αφορά την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της Δημάρχου Αναστασία Χαλκιά ο ίδιος απαντά: «Η κα. Αναστασία Χαλκιά είναι Δήμαρχος με μεγάλες φιλοδοξίες, όραμα, έχει αγάπη για τον τόπο μα πάνω απ’όλα είναι τίμια».

Όσο για τους λόγους που ο δημότης θα πρέπει να ψηφίσει και να δείξει προτίμηση στο πρόσωπο του κ. Γάτσιου, υπογραμμίζει πως «είμαι ξενοδόχος δεύτερης γενιάς, έχω σπουδάσει το επάγγελμα και έχω μεγαλώσει και εκπαιδευτεί στα ξενοδοχεία. Έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη των συνεργατών μου και των πελατών μου και πάντα είχα το όραμα η Κασσάνδρα να γίνει προορισμός παγκόσμιας φήμης. Έχω τις κατάλληλες γνώσεις και την εμπειρία και πιστεύω ότι ο τόπος αυτός θα αναδειχθεί. Αυτό του αξίζει και το μόνο που χρειάζεται είναι η ψήφος και η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου».

«Στόχος του δήμου πρέπει να γίνει η βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη. Ο δήμος θα πρέπει να μπορεί να παρέχει δραστηριότητες στον τουρίστα-επισκέπτη για να του δημιουργήσει συναισθήματα και αναμνήσεις. Έτσι ο τόπος μας θα αποκτήσει όφελος και θετικές εξελίξεις!», καταλήγει ο κ. Γατσιός.