Ανηλεής πόλεμος εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη να ανταλλάσσουν ευθείες βολές. Ο υποψήφιος για την ηγεσία αντεπιτέθηκε για τα πυρά που δέχτηκε, ως προς το “κρατίδιο” για το ψευδοκράτος, ανεβάζοντας τους τόνους έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, χωρίς να την κατονομάσει.

Έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει στον αμερικανικό Τύπο για τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Δυστυχώς, στα αγγλικά η σχετική ορολογία είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου. Δεν είμαι τέλειος, όπως εκείνοι που έκαναν τον νόμο Κατρούγκαλου” τόνισε σε νέο βίντεό του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Για λόγους εσωκομματικής αντιπαράθεσης έχει φτάσει να επιτίθεται ακόμα και κατά της κυβερνησης του Αλέξη Τσίπρα. Μας κάλεσε να κατεβάσουμε τους τόνους και εν συνεχεία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υιοθετώντας την κατάπτυστη προεκλογική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη” σχολιάζουν συνεργάτες της Έφης Αχτσιόγλου.

Στο στόχαστρο της κριτικής της έβαλε η κα Αχτσιόγλου την αναφορά Κασσελάκη στο ψευδοκράτος ως κρατίδιο: “Δεν πρόκειται περί γλωσσικού ολισθήματος. Ανακάλεσε και ομολόγησε την ανετοιμότητά του για την ευθύνη που συνεπάγεται αυτή η θέση“.

Οι δύο διεκδικητές, καλούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που τους στήριξαν στον πρώτο γύρο να το πράξουν εκ νέου στην αυριανή κάλπη και απευθύνονται στους ψηφοφόρους των τριών υποψηφίων, οι οποίοι έμειναν εκτός κούρσας και τους αναποφάσιστους.

Σήμερα δεν μιλάω μόνο σε εσάς που με στηρίξατε. Μιλάω σε όλους εσάς, τους 150.000, που κάνατε ουρές στην κάλπη, που αναστήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι κι αν ψηφίσατε στον πρώτο γύρο. Σας ζητώ τώρα να είμαστε μαζί. Γιατί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Πρόεδρος όλων” τόνισε ο κ. Κασσελάκης σε νέο βίντεο.

“Την Κυριακή, ψηφίζουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρέπει να αποφασίζουμε με βάση τη σοβαρότητα που απαιτεί αυτός ο ρόλος. Μπορώ να εγγυηθώ της παράταξης. Η εμπειρία είναι σημαντική για το αξίωμα που αναμετριόμαστε την Κυριακή” είπε από πλευράς της η Έφη Αχτσιόγλου.

Που ψηφίζουν αύριο οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Έφη Αχτσιόγλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

Αναλυτικά όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία της Κυριακής:

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται οι επαναληπτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΦΕ.

1. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

2. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

Πηγή: ΕΡΤ