Με τον καλύτερο τρόπο επιβεβαιώθηκε μια εξαιρετική τουριστική χρονιά για τον Δήμο Αριστοτέλη, το έργο του οποίου στο πεδίο του τουρισμού ξεχώρισε κατά την φετινή τελετή απονομής των “Βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023”. Ο Δήμος μας απέσπασε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία “Πολιτιστική-Τουριστική-Αθλητική Ανάπτυξη”, για τον Αριστοτελικό Περίπατο!

Πλήθος Δημάρχων, Περιφερειαρχών και στελεχών από ολόκληρη την Ελλάδα έδωσαν το “παρών” στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, που φέρει την αιγίδα τoυ Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Αττικής, και απευθύνεται αποκλειστικά στους Πρωτοβάθμιους & Δευτεροβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας δράσεις και έργα για την Καινοτομία, τη Βιωσιμότητα, την Ποιότητα Ζωής των Πόλεων αλλά και τις Υπηρεσίες προς τον Πολίτη για το σύνολο της τετραετίας.

Τον Δήμο Αριστοτέλη εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Αυγερινός και η Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου κ. Μαρία Πάππα.

Ο κ. Αυγερινός παρέλαβε το βραβείο από την Υφυπουργό Τουρισμό κ. Έλενα Ράπτη, τονίζοντας, ότι «έχει ξεχωριστή σημασία η βράβευση αυτή, καθώς έρχεται στο τέλος μιας τετραετίας κατά την οποία η διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη υπό τον δήμαρχο Στέλιο Βαλιάνο, έβαλε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής στις βασικές της προτεραιότητες, και ανέδειξε τον περιπατητικό τουρισμό ως μια από τις κατηγορίες αιχμής μεταξύ των 18 πεδίων θεματικού τουρισμού που προωθεί».

Ο Αριστοτελικός Περίπατος, με μήκος 15 χιλιόμετρα, αποτελεί σήμερα το περίφημο μονοπάτι που συνδέει τα αρχαία Στάγειρα (την πόλη δηλ. που γεννήθηκε ο Αριστοτέλης) με το θεματικό Άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα και τις δεκάδες πλαγιές του Στρατωνικού Όρους, όπου το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. πραγματοποιεί 30ετή έρευνα, αναγνωρίζοντας τα περίφημα αριστοτελικά φυτά και βότανα – τα ίδια που οδήγησαν τον Μέγα Αλέξανδρο να αναζητήσει συγκρίσεις περιγράφοντας την ασιατική χλωρίδα.

Ο χαρτογραφημένος Αριστοτελικός Περίπατος εδώ και τρία χρόνια προβάλλεται από το Δήμο Αριστοτέλη ως σημασμένη διαδρομή και περιήγηση με τίτλο «ακολουθώντας τα βήματα του Αριστοτέλη», μέσω αφιερωμάτων σε σπουδαία ελληνικά και ευρωπαϊκά έντυπα και διαδικτυακά ΜΜΕ  (The Guardian, Daily Mail, Mirror, Zeit, κ.α.), αλλά και με τηλεοπτικά αφιερώματα από μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα (Travel Channel, RAI3, BTG, ERT, FRANCE24, DIRECT8).