Μια ακόμη δυναμική γυναίκα προστίθεται στον συνδυασμό “Νέα Προποντίδα_Σύγχρονος Δήμος”. Πρόκειται για την Σταματία Κόκκαλη γενική γιατρό, η οποία κατέρχεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Μανώλη Καρρά.

• Κα. Κόκκαλη πείτε μας δυο λόγια για τον εαυτό σας.

Ζω και εργάζομαι στην Χαλκιδική. Είμαι τελειόφοιτη της ιατρικής στο Α.Π.Θ., και έχω κάνει την ειδικότητά μου στον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Είμαι διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αναπληρώτρια διευθύντρια στο Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας, επιστημονική συνεργάτιδα του τμήματος υγιεινής στο ΑΠΘ και εδώ και αρκετά χρόνια μέλος του Ιατρικού Συλλόγου. Είμαι παντρεμένη, μητέρα τριών παιδιών.

• Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση και τον δήμο;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, καθώς θεωρώ πως η ενασχόληση με τα κοινά είναι καθήκον κάποιου πολίτη για να είναι ενεργός. Επίσης πιστεύω πως μέσα από την ενασχόληση αυτή είναι ευκαιρία ο καθένας από εμάς να γίνει καλύτερος άνθρωπος και κατ’επέκταση να κάνει καλύτερο τον χώρο-περιβάλλον γύρω από αυτόν. Αυτή την φορά, είναι αλήθεια, πως ένιωσα την ανάγκη —περισσότερο από κάθε άλλη φορά—να συμμετάσχω, μιας και βαρέθηκα τα παράπονα και την γκρίνια. Θέλω να πω ότι όταν παραπονιέται κάποιος ή γκρινιάζει για κάτι, είναι ευκαιρία να συμμετέχει στις εκλογές και να προσπαθήσει για το καλύτερο του τόπου που αγαπάει. Εγώ μέσα από την δουλειά μου έχω μάθει να βοηθάω και να προσφέρω, αυτό θα είναι και το κύριο μέλημα μου αν εκλεγώ και αυτό θα φροντίσω να το μεταδώσω και τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

• Ποιο είναι το όραμά σας για τον τόπο;

Το όραμα μου ήταν και παραμένει ακόμη να έχουμε έναν τόπο, μία κοινωνία με πιο ευτυχισμένους ανθρώπους! Για εμένα η χαρά του ανθρώπου είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο. Η καθημερινότητα του συνανθρώπου μας θα πρέπει να είναι απλή, όμορφη και εύκολη, αυτό θα πει χαρά. Η ομόνοια και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων είναι αυτή που θα “σώσει τον κόσμο”. Έτσι η καθημερινότητα των πολιτών μας είναι πολύ βασική. Θα πρέπει να υπάρχει ευημερία σε όλους τους τομείς: κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς κ.α. Σε θέματα υγείας και εφόσον αυτό είναι το αντικείμενό μου θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο και να ενημερώσω τους πολίτες σχετικά με την πρόληψη και την προαγωγή υγείας. 

• Ποια στοιχεία πιστεύετε ότι συγκεντρώνετε στο πρόσωπό σας για να ψηφίσει ο συνδημότης σας;

Έχω απεριόριστη υπομονή, έως “γαϊδουρινή” θα έλεγα. Είμαι εργατική, τίμια και έχω μάθει να ακούω τους άλλους και να προσπαθώ να βρίσκω λύσεις όπου μπορώ και όσο μπορώ. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα μου, τα οποία θεωρώ ικανά για να με εμπιστευτεί ο κόσμος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να προσχωρήσουμε μαζί για μία πιο ανθρώπινη καθημερινότητα! 

• Γιατί αποφασίσατε να συστρατευτείτε με τον Μανώλη Καρρά;

Τα δείγματα που έχει δώσει τις τελευταίες δυο τετραετίες ο δήμαρχος, ο κ. Καρράς θεωρώ πως είναι πολύ βασικά για έναν πολιτικό. Θεωρώ πως είναι τίμιος, ειλικρινής απέναντι στον κόσμο, χωρίς να έχει δώσει ποτέ πλασματικές υποσχέσεις, έχει κάποια τεχνικά-τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά που στις μέρες μας είναι πολύ χρήσιμα και πολύ σημαντικά. Αυτά είναι η διαχείρηση των ήδη υπάρχοντων πόρων, καθώς και η εύρεση νέων πόρων μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία. Γιατί όμως γνωρίζετε μερικά έργα είναι απλά, και άλλα πάλι είναι πιο εξειδικευμένα και ο κ. Καρράς έχει αποδείξει δίκαια ότι τα έχει καταφέρει και στα εύκολα και στα δύσκολα!