Επιτεύχθηκε ο μεγάλος στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σιθωνίας  όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του λιμένα του Νέου Μαρμαρά, ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Ολοκλήρωση – Βελτίωση Λιμένα Αλιευτικών Σκαφών Νέου Μαρμαρά», την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το εν λόγω έργο θα εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις του λιμένα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της αλιευτικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής, με σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο τόσο για τους χρήστες όσο και για την τοπική κοινωνία.

Στο συνολικό πλαίσιο κατασκευής του έργου, προβλέπονται:

-Εξωτερικά λιμενικά έργα προστασίας, με επέκταση του δυτικού και του ανατολικού μώλου και κατασκευή ενός αποσπασμένου κυματοθραύστη, για την προστασία της λιμενολεκάνης από τους κυματισμούς.

-Εσωτερικά παραλιακά κρηπιδώματα.

-Πλωτοί προβλήτες για την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού.

-Κατασκευή επενδυμένου πρανούς προστασίας και απορρόφησης της κυματικής διαταραχής εντός της λιμενολεκάνης.

-Εκσκαφές λιμενολεκάνης για την εξασφάλιση του αναγκαίου ωφέλιμου βάθους.

-Τοποθέτηση του απαιτούμενου εξοπλισμού κρηπιδωμάτων.

-Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και δίκτυα ηλεκτροφωτισμού, πυρόσβεσης και τοποθέτηση κιβωτίων παροχής νερού και ρεύματος στα σκάφη.

Το έργο είναι εντεταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020», προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο, ζωτικής σημασίας που η σημερινή Διοίκηση από την αρχή της θητείας της το είχε θέσει ως μεγάλο στόχο και το πέτυχε. Το λιμάνι του Νέου Μαρμαρά θα ενισχύσει σημαντικά την γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και θα προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα και δυνατότητες στους χρήστες του και βέβαια στον επιχειρηματικό κόσμο της Σιθωνίας!

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας σε δήλωσή του αναφέρει: «Ήταν ένα όραμα και ένας στόχος που θέσαμε από την πρώτη στιγμή σαν Δημοτική Αρχή και με κοινή προσπάθεια και άριστη συνεργασία με το ΔΛΤ του Δήμου μας το πετύχαμε».

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σιθωνίας, Αβράαμ Σαλπικτίδης φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την θετική έκβαση του έργου, —παρά τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν όλο αυτό το διάστημα—.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Σιθωνίας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σιθωνίας Κυπαρίσση Ντέμπλα για την μεγάλη στήριξη και την θετική εξέλιξη όσον αφορά αυτή την επιτυχία, ενώ ευχαριστίες απηύθηνε και στον πρώην Δήμαρχο Σιθωνίας Ιωάννη Τζίτζιο για την συνεισφορά του τα προηγούμενα χρόνια στον αγώνα αυτό.

Συμπαραστάτης και αρωγός στάθηκε και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που με κόπο και δουλειά, και με συλλογική προσπάθεια έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για αυτό το μεγάλο έργο ανάπτυξης και υποδομής για τον τόπο!