Για το όραμά του για τη Σιθωνία μιλά ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωάννης Μαλλίνης, που ήταν καλεσμένος της Σουζάνας Καζάκα στην εκπομπή «Με Καθαρή Ματιά».

Ο κ. Μαλλίνης ανέφερε τον στόχο του για τη Σιθωνία να εξασφαλιστούν βασικά αγαθά και έργα που αφορούν την καθημερινότητα, όπως νερό, αποχέτευση, οδικό δίκτυο και στη συνέχεια να έρθει η τουριστική ανάπτυξη.

Για τον συνδυασμό του, “Σιθωνία από την Αρχή” τόνισε ότι είναι όλοι εργαζόμενοι, με όρεξη και μεράκι για τον τόπο. Προτεραιτότητά του μεταξύ άλλων όπως είπε είναι οι υποδομές για ΑμεΑ σε όλα τα κτίρια και στο δημόσιο χώρο.

Για τον ίδιο, η Σιθωνία είναι ευλογημένη και προσφέρεται για μια βιώσιμη ανάπτυξη και υψηλό τουριστικό προϊόν. «Εγγυόμαστε ότι στη Συκιά θα ολοκληρώσουμε την επέκταση του παραλιακού μετώπου, και συνεχίζουμε με Σάρτη, Μεταγγίτσι και Άγιο Νικόλαο μεταξύ άλλων», δήλωσε.

Ο κ. Μαλλίνης υπήρξε αντιδήμαρχος της παρούσας διοίκησης του δήμου, και συνεπώς όπως υποστηρίζει μπορεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα του κάθε τόπου, Για παράδειγμα, τονίζει ότι στο Μεταγγίτσι επιβάλλεται να ολοκληρωθεί ο βιολογικός σταθμός. Βαρύτητα, όπως λέει, πρέπει να δοθεί και στη Νικήτη που είναι το χωριό με τον περισσότερο κόσμο. «Στη Νικήτη χρειάζεται νέος βιολογικός καθώς δεν φτάνει η επέκταση του υπάρχοντος, ο Ν. Μαρμαράς θα χρειαστεί αναβάθμιση μόλις γίνει η επέκταση του οικισμού, και στον Αγιο Νικόλαο επίσης», σημείωσε ο κ. Μαλλίνης μιλώντας για τη διαχείριση των λυμάτων.

«Εγώ θα ρωτήσω τον κόσμο αν του αρέσει αυτή η κατάσταση. Ή αν μας πιστέψουν για να την αλλάξουμε», ανέφερε ο κ. Μαλλίνης και δήλωσε πως εισπράττει αγάπη από τους πολίτες που συναντά στις περιοδείες.

Για τον τομέα της καθαριότητας ο συνδυασμός του κ. Μαλλίνη έχει συντάξει συγκεκριμένο πρόγραμμα τόσο για τον εξοπλισμό αποκομιδής όσο και για την ανακύκλωση. Ο υποψήφιος του δήμου απάντησε ακόμη πως έχει συγκεκριμένη πρόταση για τα θέματα υγείας και παρουσίας ΕΚΑΒ στον δήμο.

Στο μεγάλο θέμα του οδικού δικτύου και για το πολύκροτο φανάρι της Νικήτης ο κ. Μαλλίνης υποστήριξε την κατασκευή περιφερειακής οδού και την αναβάθμιση του δικτύου κατά μήκος του δήμου.

Για το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής ο κ. Μαλλίνης υποστήριξε τα δημοτικά δρομολόγια με λεωφορείο του δήμου που θα εξυπηρετούν τους δημότες. Τέλος εκτενές πρόγραμμα και σχεδιασμός υπάρχει για την τρίτη ηλικία και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.