Καλεσμένος στην εκπομπή «Με Καθαρή Ματιά» με τη δημοσιογράφο Σουζάνα Καζάκα, ήταν ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πολυγύρου Τσιρτσιαφλής Άγγελος.

Ο κ. Τσιρτσιαφλής αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν τον συνεταιρισμό της Γαλάτιστας, σημειώνοντας πως η επιτυχία του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους άξιους και ικανούς συνεργάτες που τον απαρτίζουν. Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο σημαντική συμβολή στην επιτυχία του συνεταιρισμού είναι και το γεγονός πως έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά του σε πολλές άλλες μικρές δραστηριότητες που η κάθε μία αποτελεί αυτούσιο κομμάτι από μόνη της. «Όταν ανέλαβα εγώ, ο συνεταιρισμός είχε μόνο μία εμπορία σε λιπάσματα και σπόρους. Τώρα που επεκταθήκαμε δουλεύουμε πάνω σε αυτόνομο ΚΥΔ, δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ, κάνουμε βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, προγράμματα νέων αγροτών και σχέδια βελτίωσης και συνεργασίας με τον κύριο Ντίνο Μπλιάτση που είναι τεχνικός σύμβουλος του Συνεταιρισμού. Επίσης συμμετέχουμε στο πρόγραμμα δακοκτονίας για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, ενώ ως συνεταιρισμός κάνουμε δικιά μας δήλωση καλλιέργειας, ενώ καλλιεργούμε πάνω από 150 στρέμματα για λογαριασμό του συνεταιρισμού. Αυτές είναι ορισμένες από τις δραστηριότητες που έχουν ωφελήσει τον συνεταιρισμό», σημείωσε ο κ. Τσιαρτσιαφλής.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αξιόλογο κατσικίσιο τυρί που παράγεται κάτω από την ομπρέλα του συνεταιρισμού, που ήδη έχει φτάσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιαρτσιαφλής εξήρε για τη δουλειά τους και τα υπόλοιπα μέλη του που εργάζονται όπως είναι η Γεωπόνος και Γεωργική Σύμβουλος, Κουνάδου Σοφία η οποία εξειδικεύεται σε ζητήματα προγραμμάτων, η ζωοτέχνης Σουάνη Δήμητρα, που είναι κατάλληλη σε ότι έχει να κάνει με την προστασία των ζώων και τη ζωική παραγωγή και η Ελένη Καραλή, λογίστρια του συνεταιρισμού. Επίσης σημαντική, σύμφωνα με τον πρόεδρο, είναι και η συμβολή των υπολοίπων συνεργατών του συνεταιρισμού, όπως είναι το Διοικητικό Συμβούλιο, που απαρτίζουν ο Αντιπρόεδρος Αργύρης Γκαϊντάρης, ο Κώστας Γαλανόπουλος, ο Θανάσης Μαυρουδής, ο Νέστωρας Γούσιος.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στην ομάδα παραγωγών στο αιγοπρόβειο γάλα, η οποία ρυθμίζεται από μία διαχειριστική επιτροπή, η οποία ελέγχει την πορεία της παραγωγής, το πρόγραμμα που τρέχει στο μέτρο 9, ενώ εξετάζει και περιπτώσεις επενδύσεων και επέκτασης των δράσεων. Αυτήν απαρτίζουν ο Αντιπρόεδρος Βαγγέλης Καντερής, ο Μανώλης Τράκκας, ο Τάκης Κοντοβάς, ο Τάσος Γαβανάς κα.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο κ. Τσιαρτσιαφλής, στα άμεσα σχέδια του συνεταιρισμού είναι και η δημιουργία ομάδας παραγωγών αιγοπρόβειου κρέατος που θα απαρτίζεται από τους ίδιους παραγωγούς της ομάδας αιγοπρόβειου γάλακτος.

Πολύ σημαντικό το έργο της κατασκευής της αγροτικής οδοποιίας στη Γαλάτιστα

Στη συζήτηση, ο κ. Τσιαρτσφιαφλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόφασή του να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως Υποψήφιος Σύμβουλος στο Τοπικό Συμβούλιο της Γαλάτιστας με τον συνδυασμό «Ισχυρός Δήμος» με επικεφαλής τον εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Αστέριου Ζωγράφου.

Όπως τόνισε: «Τον Δήμαρχο τον κ. Ζωγράφο τον στηρίζω από την πρώτη φορά που έβαλε υποψηφιότητα. Αυτή τη φορά ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση που ενώ σκεφτόμουν να μην κατέβω, ωστόσο να συνεχίσω να στηρίζω τον Δήμαρχο, όταν συνειδητοποίησα ότι ο Δήμος βαλλόταν από παντού, αποφάσισα να στηρίξω ακόμα περισσότερο τον Δήμαρχο, να βοηθήσω και να κατέβω χωρίς δεύτερη σκέψη. Επίσης ένας λόγος είναι το ότι ο Δήμαρχος δεν άφησε ποτέ τον συνεταιρισμό χωρίς βοήθεια. Πάντα ήταν εκεί να προσφέρει συμβουλές και γνωριμίες από την αρχή της εκλογής του στο αξίωμα. Επίσης πολύ σημαντικό έργο της παρούσας διοίκησης είναι η κατασκευή της αγροτικής οδοποιίας στη Γαλάτιστα που είναι 20χλμ σε όλο τον κάμπο. Σαν έργο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς διευκολύνονται όλοι αγρότες, τα χωράφια θα αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και συνολικά ο κάμπος θα αποτελέσει ένα σπάνιο παράδειγμα».