Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, με την Λαϊκή Συσπείρωση Νικόλαος Παπαλάγκας, μιλάει για την υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές  εκλογές του Οκτωβρίου, καλώντας τους πολίτες να δυναμώσουν την Λαϊκή Συσπείρωση και το ψηφοδέλτιό του, που καταρτίζεται από μία μάχιμη και ικανή δύναμη υποψηφίων, η μόνη που εγγυημένα μπορεί να φέρει στην ατζέντα, αυτά που καίνε και απασχολούν τους κάτοικους της περιοχής.

 

Κύριε Παπαλάγκα πείτε μας δυο λόγια για εσάς.

Γεια σας, και σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.
Γεννήθηκα στις 6/11/1978.
Ζω στη Ν. Τρίγλια, στον τόπο από όπου κατάγομαι.
Μουσικός στο κύριο επάγγελμα, ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με την γεωργία. Είμαι παντρεμένος, και έχω δυο παιδιά, 15 και 11 χρονών.
Είμαι πρόεδρος επί σειρά ετών στο σύλλογο Μικρασιατών & Θρακιωτών “Τα Μικράλωνα”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συμμετάσχει ενεργά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη και εσείς ηγείστε αυτής της προσπάθειες ως υποψήφιος Δήμαρχος στον δήμο Ν. Προποντίδας. Πως πήρατε αυτή την απόφαση;

Με την Λαϊκή Συσπείρωση υπήρξα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και στις προηγούμενες εκλογές. Η συμμετοχή μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη. Ο λόγος που πήρα αυτήν την απόφαση είναι ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έλειψε ποτέ από καμία μάχη του λαού μας , μικρή ή μεγάλη. Είναι η μόνη αγωνιστική δύναμη που με αποφασιστικότητα και συνέπεια στάθηκε δίπλα στο λαό μας, όλο το προηγούμενο διάστημα, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις για μια ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Πείτε μας λίγα λόγια για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου σας.

Φέτος παρά τις δυσκολίες που έβαζε ο νέος νόμος για την τοπική διοίκηση, με στόχο να φιμώσει τις αγωνιστικές φωνές και να απαγορεύσει σε τίμιους ανθρώπους «να κάνουν κάτι για τον τόπο τους», κόντρα στη λογική της υποτέλειας και στον κάλπικο ρεαλισμό , κόντρα στην λογική της καλύτερης διαχείρισης της φτώχειας μας και στις διάφορες τρικλοποδιές που μας έβαζαν, καταφέραμε να συγκροτήσουμε το ψηφοδέλτιο μας.
Ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από συνδημότες προερχόμενους από το εργατικό λαϊκό κίνημα, βιοπαλαιστές αγρότες, μισθωτούς, επαγγελματίες, επιστήμονες, νέες γυναίκες, φοιτητές και νεολαία, από άτομα που συμμετέχουν και παλεύουν σε συλλόγους, σωματεία και μαζικούς φορείς. Το ψηφοδέλτιο μας είναι αρκετά ανανεωμένο και πιο νέο ηλικιακά. Αυτό το ψηφοδέλτιο δεν παλεύει για το ρουσφετάκι, για το σταυρουδάκι και την προσωπική προβολή. Είναι ψηφοδέλτιο αγωνιστικότητας και διεκδίκησης, μακριά από κομπρεμί και εξαρτήσεις από συμφέροντα. Αποτελείται σε μεγάλο μέρος του από ανθρώπους που δεν ανήκουν στις γραμμές του ΚΚΕ, που κρατούν τις διαφωνίες τους, αλλά συμφωνούμε στην αναγκαιότητα για αλλαγή και ανατροπή της σημερινής κατάστασης στο δήμο μας.

Ποιο είναι το όραμά σας για τον δήμο Νέας Προποντίδας και ποιος ο προγραμματισμός σας;

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» θα βγούμε μπροστά:
Για ασφαλή, σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα και για να προχωρήσει, η αντισεισμική θωράκιση. Για τη συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων, για προσχολική αγωγή και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, με την αναγκαία υποδομή και μόνιμο προσωπικό.
Για την αντιπλημμυρική θωράκιση, για δίκτυα όμβριων στις κατοικημένες περιοχές, για να μην πλημμυρίζουν τα χωριά μας με την πρώτη βροχή.
Ενάντια στην ανάθεση σε επιχειρηματίες της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Για σύγχρονο, ασφαλές, αστικό, επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο,
Για τη διασφάλιση παροχής υψηλής ποιότητας φτηνού πόσιμου νερού, το οποίο πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Ζούμε στον 21ο αιώνα και δε νοείται να στερούμαστε κοινωνικά αγαθά όπως το πόσιμο νερό. Δε νοείται να πληρώνουμε χρυσάφι βασικές παροχές όπως η αποχέτευση και η άρδευση των χωραφιών μας.
Για καθαρές και προσβάσιμες παραλίες σε όλους τους δημότες, με τις αναγκαίες υποδομές, και χώρους αναψυχής.
Πρέπει άμεσα να μπει ένα φρένο στην ασυδοσία, στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και τομέων που είναι στην ευθύνη του δήμου, στην εργασιακή ομηρία των ελαστικά εργαζόμενων συμβασιούχων που καλούνται να καλύψουν μόνιμες ανάγκες σε όλους τους τομείς. Να ξεκινήσει η συζήτηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Για να προσληφθούν σχολικές καθαρίστριες πλήρους ωραρίου και δικαιωμάτων και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
Βγαίνουμε μπροστά για να ληφθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών που έμειναν χωρίς εισόδημα μέσα στην Πανδημία. Για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Μάλιστα πριν λίγο καιρό βρεθήκαμε μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις όταν ένα σπίτι ενός συνδημότη μας βγήκε σε πλειστηριασμό, και ήμασταν εκεί από την πρώτη στιγμή να το υπερασπιστούμε, κόντρα σε όλους όσους έλεγαν ότι ήταν μια υπόθεση χαμένη. Τους διαψεύσαμε και δείξαμε ότι με αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!
Ενάντια στο διαρκές χαράτσωμα του λαού του δήμου με τα δημοτικά τέλη.
Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, για να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας Καλλικράτειας και Μουδανιών που σχεδόν υπολειτουργούν.
Για την εξασφάλιση χώρων άθλησης και πολιτισμού, με δωρεάν πρόσβαση, με πραγματικό μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, με τη νεολαία της Νέας Προποντίδας μπροστά για τα δικά της συμφέροντα και όχι θεατή.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Προποντίδας βάζει μπροστά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και θα παλέψει για έργα αναγκαία που ανακουφίζουν τον δημότη, για τη στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων, των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων στο εμπόριο, στον τουρισμό και επισιτισμό, των νέων ζευγαριών, της νεολαίας.

Τέλος η πρεσβεύετε τη θέση ότι η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται δίπλα στον λαό, είναι η φωνή του εργαζομένου, του αυτοαπασχολούμενου, του αγρότη, της γυναίκας, του νέου. Πείτε μας λίγα λόγια και κυρίως γιατί ζητάτε την στήριξη του κόσμου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη αγωνιστική δύναμη που με αποφασιστικότητα και συνέπεια ήταν δίπλα στο λαό μας, όλο το προηγούμενο διάστημα, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις για μια ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Στις 8 Οκτώβρη ζητάμε από τους συνδημότες μας να μας εμπιστευτούν με την ψήφο τους, η ψήφος τους σε μας δεν θα πεταχτεί την επόμενη μέρα των εκλογών στο καλάθι των αχρήστων, θα είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης σε ανθρώπους, που με τις αξίες και τα ιδανικά τους, θα μπουν μπροστά για τη λύση των προβλημάτων τους. Να μας δώσουν την δύναμη να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε είτε σαν δημοτική αρχή είτε σαν αντιπολίτευση για μια καλύτερη μέρα στον τόπο μας!
Για το συμφέρον των πολλών και όχι τον λίγων!