Εργατική και με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης η Γεωργία Μπίκα συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης, στην ομάδα της «ΣΥΝ-εργασίας» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλη Ρόκου.

Η Γεωργία Μπίκα ξεκίνησε να εργάζεται από την ηλικία των 14 χρόνων πηγαίνοντας παράλληλα στο σχολείο. Ολοκληρώνοντας την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή, συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα της Διοίκησης και Οικονομίας. Επίσης κατέχει πτυχίο αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών.

Ως προσωπικότητα, έχοντας έντονο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, η κα Μπίκα με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι έγινε ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας διάσωσης «Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Τριανδρίας», όπου συμμετείχε σε αποστολές όπως στην πυρόπληκτη Εύβοια, στην περιφρούρηση του δάσους του Σέιχ Σου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κα.

Ενασχόληση με την πολιτική

Η κα Γεωργία Μπίκα αναφέρει σχετικά με την απόφασή της να συμμετέχει στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως περιφερειακή σύμβουλος της «ΣΥΝ-εργασίας»:

«Η απόφασή μου στο να θέσω υποψηφιότητα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ήταν εύκολη. Υπήρξαν δύοκαταλυτικοί παράγοντες που μου έδωσαν προσωπικά την δύναμη να δεχθώ την πρόταση της «ΣΥΝ-εργασίας».

Πρώτον, το κοινωνικό πρόβλημα των κακοποιημένων γυναικών. Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της σωματικής και ψυχολογικής βίας που δυστυχώς βιώνουν καθημερινά οι γυναίκες. Έχοντας περάσει προσωπικά η ίδια από πολύ δύσκολες καταστάσεις και προσπαθώντας ακόμη και σήμερα να ξεπεράσω τα τραύματα που σημαδεύουν την ψυχή μίας γυναίκας που έχει υποστεί τέτοιου είδους καταστάσεις, θεώρησα χρέος μου ότι οφείλω να σταθώ δίπλα σε κάθε γυναίκα, κοπέλα, κορίτσι.

Γιατί καμία γυναίκα δε μπορεί να περάσει μόνη της αυτό τον αγώνα. Είναι μία λάθος εντύπωση αυτό, μία ψευδαίσθηση.

Δεύτερον, η προσωπικότητα του κ.Ρόκου. Είναι ένας νέος υποψήφιος, ανεξάρτητος από κομματικά σχήματα που διαθέτει αποφασιστικότητα και όρεξη για δουλειά.Το κυριότερο όμως από όλα είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, που νοιάζεται ειλικρινά για τον φίλο του, τον γείτονά του, τον συμπολίτη του. Τον εμπιστεύομαι και ως άτομο και ως πολιτικό.

Ο κ. Βασίλης Ρόκος μου έκανε την τιμή να με ορίσει Τομεάρχη για τις κακοποιημένες γυναίκες. Ως Τομεάρχης της «ΣΥΝ-εργασίας» έχω συντάξει ένα πρόγραμμα προτάσεων για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας, που λέγεται κακοποίηση γυναικών.

Μερικές από τις προτάσεις αφορούν την:

-Δημιουργία δομών για τις γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση, όπου πέρα από τη διαμονή θα προσφέρονται υπηρεσίες ιατρικές (εξετάσεις), ψυχολογικής υποστήριξης, εργοθεραπείας κα.

– Δημιουργία γραφείων ανά την Περιφέρεια ευρέσεως εργασίας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Ένα μεγάλο ποσοστό των θυμάτων κακοποίησης συνεχίζει να μένει κάτω από την ίδια στέγη με τον κακοποιητή τους γιατί δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητα.

-Ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για την γυναικεία κακοποίηση μέσω καμπάνιας σε σχολεία, φορείς, οργανώσεις, επιχειρήσεις, συνοικίες κα

– Προσφορά δωρεάν νομικών υπηρεσιών

– Ενέργειες ώστε η κεντρική διοίκηση του κράτους να αναπτύξει μία κοινωνική ευαισθησία και πολιτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως η τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται από τον νόμο μετά από μία καταγγελία».