Για τα πεπραγμένα της θητείας του στο τιμόνι του Δήμου Νέας Προποντίδας μίλησε ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς στην εκπομπή «Με Καθαρή Ματιά» που παρουσιάζει η Σουζάνα Καζάκα.

Ο κ. Καρράς αναφέρθηκε στις «ατελείωτες» ώρες εργασίας τόσο του ιδίου, όσο και της ομάδας αλλά και των υπαλλήλων του Δήμου Νέας Προποντίδας, για τον οποίον δαπανήθηκαν αυτήν την τετραετία συνολικά 377 εκατομμύρια ευρώ σε έργα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο δαπανήθηκαν «162 εκατομμύρια ευρώ σε έργα που έχουν υλοποιηθεί, ενώ αντίστοιχα σε έργα υλοποιούνται αυτή τη στιγμή 128 εκατομμύρια ευρώ, 46 εκατομμύρια έχουν δημοπρατηθεί και 41 εκατομμύρια δαπανήθηκαν σε μελέτες για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις». Παράλληλα ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Δήμου και στις 10 συνολικά διευθύνσεις για την συμπαράσταση, την αγάπη και τη συμβολή τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρράς αναφέρθηκε στα βραβεία που κατέκτησε ο Δήμος Νέα Προποντίδας σε ειδική τελετή βράβευσης των ΟΤΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Ο Δήμος από τη Χαλκιδική κατάφερε και απέσπασε 6 βραβεία από τις 7 συνολικά κατηγορίες που συμμετείχε, εκ των οποίων τα 3 αφορούσαν την πρώτη θέση, ένα την δεύτερη και δύο την τρίτη.

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές και την αφίσα της Λαϊκής Συσπείρωσης που κάνει λόγο για «κυβερνητικούς Δημάρχους», ο κ. Καρράς σχολίασε πως πρόκειται για «εντελώς άστοχο χαρακτηρισμό» ξεκαθαρίζοντας ότι «το ψηφοδέλτιο στο οποίο είμαι επικεφαλής απαρτίζεται από υποψηφίους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Και μόνο αυτό δείχνει, ότι καταφέραμε μετά από τόσα χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από διάφορους χώρους να έχουμε μία ομάδα που έχει στόχο την προσφορά της στον Δήμο και τους κατοίκους του. Άρα σε καμία περίπτωση δεν είμαστε καθαρά πολιτική ομάδας», τονίζοντας παράλληλα ότι χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο υπήρξαν ακόμα και με προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όσον αφορά την προεκλογική περίοδο, ο Δήμαρχος τόνισε πως «δε λέμε ψέματα, γιατί αν πούμε ψέμα θα το βρούμε μπροστά μας και το δικό μου αλλά και των συνεργατών μου, πάντα ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτά τα γραφεία μας στον κόσμο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχω δεχτεί στο γραφείο μου». Παράλληλα όπως αποκάλυψε, δεν είναι λίγες οι φορές που ως διοίκηση χαράσσουν πολιτικές ανάλογα με τις συζητήσεις με τους δημότες, ενώ εξήρε το γεγονός πως ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να ορίζει προτεραιότητα στα έργα καθώς οι χρηματοδοτήσεις προκύπτουν από την ΕΕ.

Επιπλέον ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που διεκδικεί ο Δήμος από την ΕΕ και αφορά την διάβρωση ακτών η οποία επηρεάζεται και από την κλιματική αλλαγή. «Υλοποιούμε έργα διάβρωσης ακτών και πρόκειται να υλοποιήσουμε έργα διάβρωσης ακτών, αλλά από εκεί και πέρα έχουμε ατελείωτα ζητήματα. Έτσι λοιπόν αυτή τη στιγμή δουλεύουμε για να την αντιμετωπίσουμε και αλλού», σημείωσε ο κ. Καρράς.

Εν συνεχεία ο κ. Καρράς αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο στο οποίο είναι επικεφαλής και εμπεριέχει συνολικά 256 συμμετέχοντες εκ των οποίων το 41% είναι γυναίκες. Σύμφωνα με τον κ. Καρρά «η επιλογή έγινε με αυστηρά κριτήρια, παρότι τελικά οδηγηθήκαμε να μην έχουμε ουσιαστικά κάποιον αντίπαλο για να υπάρχει κίνδυνος μη εκλογής εμού και του ψηφοδελτίου μου. Πρόκειται για ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους και από διάφορα επαγγέλματα και με προτίμηση σε νέους ανθρώπους. Επίσης σημαντική παράμετρος είναι ότι όλοι στην πορεία της ζωής τους έχουν δείξει ότι αγαπάνε τα κοινά».

Τέλος, ο κ. Καρράς καλώντας όλους τους δημότες στην κάλπη, ανέλυσε τις προτεραιότητες που πρόκειται να θεσπίσει την επόμενη ημέρα, που αφορούν το νερό, την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.