Επαναληπτικές δημοτικές εκλογές του 2023, διεξάγονται σήμερα 15 Οκτωβρίου σε 84 δήμους της χώρας, εκ των οποίων οι 2 είναι στον νομό Χαλκιδικής.

Οι δήμοι που θα έχουν επαναληπτικές δημοτικές εκλογές σήμερα είναι οι εξής: Πολυγύρου και Κασσάνδρας.

Συγκεκριμένα στον δήμο Πολυγύρου ο Ευθύμης Καρανάσιος πηγαίνει στον δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Γιώργο Εμμανουήλ, ενώ στον δήμο Κασσάνδρας η κα. Αναστασία Χαλκιά είναι η δήμαρχος που διεκδικεί την επανεκλογή της, απέναντι στον συνδυασμό του Κώστα Παπαγιάννη. 

Τι ισχύει για τον β’ γύρο

Όπως και την πρώτη Κυριακή, οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν με αστυνομική ταυτότητα (φυσική ή ψηφιακή), διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω γάμου/διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσουν και τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 και θα κλείνουν στις 19:00. Δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, καθόσον αυτή διεξάγεται μεταξύ των υποψήφιων Περιφερειαρχών και Δημάρχων των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η σημείωση, ωστόσο, σταυρού προτίμησης δεν συνεπάγεται την ακυρότητα του ψηφοδελτίου.

Ο συνδυασμός που θα αναδειχθεί νικητής των επαναληπτικών εκλογών λαμβάνει τα 3/5 (60%) των εδρών του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου αντίστοιχα.