Την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας σήμερα γιόρτασε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αγίου όρους και Χαλκιδικής, μαζί με τους τελειόφοιτους του 1ου Γενικού Λυκείου Πολυγύρου.
Κατά την εκδήλωση έγινε συζήτηση για έννοιες διαχρονικές και επίκαιρες όσο ποτέ, όπως η συμπερίληψη και ο αποκλεισμός, η διαφορετικότητα και η ενσυναίσθηση σε σχέση με μια σημαντική πτυχή της κοινωνικής μας ζωής που είναι ο αθλητισμός.
Επίσης έγινε μια αναδρομή στο παρελθόν των κλασικών χρόνων για να σχολιαστεί η  κοινωνική ταυτότητα του γυναικείου φύλου και ο περιορισμός της στις αθλητικές δραστηριότητες, και κατόπιν αναζητήθηκαν μουσειακά αντικείμενα σχετικά με τον αθλητισμό στις προθήκες των αιθουσών του Μουσείου, σε μια δραστηριότητα παρατηρητικότητας και δημόσιας παρουσίασης.
Στη συνέχεια, οι μαθητές παρατήρησαν σύγχρονα παραδείγματα έμφυλου διαχωρισμού ως προς τη δυνατότητα ένταξης η ανάδειξης στον αθλητισμό, και μοιράστηκαν ανάλογα αυτοαναφορικά βιώματα μη συμπερίληψης στην αθλητική δραστηριότητα.
Αντάλλαξαν απόψεις, σχολίασαν αντιλήψεις και στερεότυπα, υπήρξε προβληματισμός.
Με αφορμή την πρωτοβουλία, η Εφορεία ευχαριστεί θερμά την ψυχολόγο κ. Ελεάνα Κοκκίνη που ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην πρόσκληση για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπαιδευτική δράση.