Κατεπείγουσα κοινοβουλευτική παρέμβαση κατέθεσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος απευθυνόμενος στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην Ερώτησή του ο κ. Πάνας επισημαίνει, πως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με την απόφασή της η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να κλείσει το Ταχυδρομικό Κατάστημα στον Ν. Μαρμαρά, δίνει άλλο ένα χτύπημα στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στις τουριστικές, αλλά και απομακρυσμένες περιοχές, όπου εξυπηρετούνται εκατοντάδες κάτοικοι και πολυάριθμοι τουρίστες.

Τονίζει μάλιστα, ότι το κλείσιμο του Καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. του Ν. Μαρμαρά θα οδηγήσει και στην περαιτέρω υποβάθμιση και αποδυνάμωση της περιοχής,καθώς πολίτες, επιχειρήσεις και οι τοπικές κοινωνίες συνολικά στερούνται πολύτιμες υπηρεσίες. 

Ως εκ τούτου ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης για το κλείσιμο του εν λόγω Καταστήματος.

Το ακριβές κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του κ. Πάνα έχει ως εξής:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ

 Αναπληρωτής Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Βουλευτής Χαλκιδικής

                                                                    18-10-2023

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Παπαστεργίου Δημήτριο.

ΘΕΜΑ: «Αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής».

Κύριε Υπουργέ

Τους τελευταίους μήνες έχει μπει λουκέτο σε δεκάδες καταστήματα ΕΛ.ΤΑ. σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης και αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, όπως επικαλείται η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ.

Πρόσφατα μάλιστα με την με αριθ. πρωτ.:630/08-09-2023 Ερώτησή μου ζήτησα από το Υπουργείο να με ενημερώσει, αν προγραμματίζεται περαιτέρω συρρίκνωση των Καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. Χαλκιδικής, καθώς το τελευταίο διάστημα, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες της Χαλκιδικής με την υποβάθμιση του ρόλου των ΕΛ.ΤΑ., δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών αρκετών περιοχών της Χαλκιδικής.

Η Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων δεν σταματά εδώ. Εν μία νυκτί με απόφασή της βάζει λουκέτο στο Κατάστημα του Ν. Μαρμαρά μιας από τις πιο τουριστικές περιοχές της Σιθωνίας Χαλκιδικής, που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών όχι μόνο του Ν.Μαρμαρά, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και συγκεντρώνει πολλαπλάσιο αριθμό τουριστών κατά την θερινή περίοδο.

Τα ΕΛ.ΤΑ. ιστορικά αποτελούσαν μια από τις λίγες υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος σε όλη την χώρα βοηθώντας καθοριστικά στην διεκπεραίωση πολλών υποθέσεων των πολιτών χωρίς να είναι αναγκαία η μετακίνησή τους.

Με την απόφασή της η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. δίνει άλλο ένα χτύπημα στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική, μια Περιφερειακή Ενότητα, όχι μόνο τουριστική, αλλά και με ιδιαίτερη γεωμορφολογία η οποία δυσχεραίνει τις μετακινήσεις των πολιτών, ειδικά των απομακρυσμένων, όπως ο Ν. Μαρμαράς, όπου διαμένουν εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτονται πολυάριθμοι τουρίστες, συμβάλλοντας έτσι στην αποδυνάμωση της περιοχής, ενώ πολίτες επιχειρήσεις και τοπικές κοινωνίες συνολικά στερούνται πολύτιμες υπηρεσίες.

Κατόπιν των ανωτέρω

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε για την άμεση αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στο Ν. ΜαρμαράΧαλκιδικής, αλλά και την απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας του;                  

                                                                                                       Ο ερωτών Βουλευτής Χαλκιδικής

                                                                                                                       

Πάνας Απόστολος