Η διοίκηση των Ελληνικών Ταυχρομείων με ισάριθμες αποφάσεις, ανακοίνωσε το κλείσιμο άλλων 31 καταστημάτων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και αυτό του Νέου Μαρμαρά στη Σιθωνία.

Συγκεκριμένα την προσεχή Δευτέρα το κατάστημα του Νέου Μαρμαρά θα αναστείλει τη συναλλακτική του δραστηριότητα, κατεβάζοντας οριστικά ρολά και αφήνοντας ουσιαστικά ένα ολόκληρο χωριό “ξεκρέμαστο”!

Υπενθυμίζεται ότι στον Νέο Μαρμαρά —πριν από περίπου ένα χρόνο— έκλεισαν και τα δυο καταστήματα των τραπεζών που εξυπηρετούσαν τον κόσμο, καθώς και τους χιλιάδες επισκέπτες του καλοκαιριού, με το ταχυδρομείο να είναι η μόνη τους παρηγοριά και ουσιαστικά ο μόνος τρόπος εξυπηρέτησης τους. Δυστυχώς όμως, οι πολίτες του Νέου Μαρμαρά είναι στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να στερηθούν τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε το Ταχυδρομείο, ύστερα από την απόφαση για το οριστικό λουκέτο.

Έτσι, όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι του Νέου Μαρμαρά βρίσκονται σε απόγνωση, μιας και μέρα με την μέρα βιώνουν την απαξίωση και την υποβάθμιση της περιοχής τους από το κράτος.

Υπογραμμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή μαζί με την κοινότητα του Νέου Μαρμαρά, στο παρελθόν έκαναν παρατεταμένες προσπάθειες, με έγγραφα προς τις αρμόδιες αρχές και κινήσεις για αλλαγή της απόφασης, όμως δεν εισακούστηκαν και οι αντιδράσεις τους έπεσαν στο “κενό”, με αποτέλεσμα σήμερα το το κατάστημα του ΕΛΤΑ στον Ν. Μαρμαρά να κλείνει οριστικά.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας κάνει λόγο για μία απαράδεκτη, χωρίς σωφροσύνη απόφαση, η οποία πάρθηκε ουσιαστικά μέσα σε μία νύχτα  και θα δημιουργήσει ουσιαστικά τεράστια προβλήματα στην περιοχή και στους κατοίκους της: «Το οριστικό λουκέτο του καταστήματος ΕΛΤΑ στον Νέο Μαρμαρά είναι μία εντελώς αδικαιολόγητη απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ. Μία απόφαση που θα επιφέρει τεράστιο αντίκτυπο στον τουρισμό, στους κατοίκους του χωριού, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από καμία τέτοια υπηρεσία, καθώς έχουν κλείσει οριστικά και τα δύο τραπεζικά καταστήματα που είχε το χωριό. Σκεφτείτε και τους ηλικιωμένους κατοίκους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια να διανύουν καθημερινά τόσα χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από ένα άλλο κατάστημα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι “καταδικασμένοι” αυτής της απόφασης που μόνο ευνοϊκή δεν είναι», είπε φανερά προβληματισμένος ο κ. Ντέμπλας.