Νέες επενδύσεις άνω των 50 εκατ.ευρώ εντός της προσεχούς πενταετίας προγραμματίζει η ACS, θυγατρική του ομίλου Quest, δίνοντας έμφαση τόσο στην υποστήριξη του last mile αλλά και στην ανάπτυξη δικτύου θυρίδων, ως τομείς με βαρύνουσα σημασία στη νέα λειτουργικότητα των ταχυμεταφορών.

Η εταιρεία εγκαινίασε χθες το νέο σύγχρονο logistics hub 36.000 τ.μ. στην Αθήνα, μια επένδυση που ξεπέρασε τα 50 εκατ.ευρώ και αναμένεται αυξήσει την αποδοτικότητα των λειτουργιών της εταιρείας η οποία διατηρεί ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά ταχυμεταφορών. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, κ. Α. Γεωργαντζή, το νέο hub τετραπλασιάζει την δυνατότητα διαλογής, μειώνει τον χρόνο διεκπεραίωσης κατά περισσότερο από 50% και βελτιώνει την παραγωγικότητα πάνω από 30%.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση του Logistics hub, η δημιουργία του οποίου αντιμετώπισε καθυστερήσεις εξαιτίας της  πανδημίας,  ήδη σχεδιάζεται το νέο πλάνο επενδύσεων τόσο σε υποδομές, όσο και στη δημιουργία ενός δικτύου πλέον των  1.000 smart lockers, αλλά και στην ενίσχυση του στόλου της ACS με 200 ηλεκτροκίνητα οχήματα. Σημειώνεται πως ήδη λειτουργούν 170 θυρίδες με την επωνυμία της ACS, ενώ άμεσα αναμένεται να προστεθούν ακόμη 200, με απώτερο στόχο τις 1.000 σε βάθος 5ετίας, με προϋπολογισμό 20 εκατ.ευρώ.

Σημειώνεται πως η ACS διατηρεί το 25% της κατακερματισμένης εγχώριας αγοράς ταχυμεταφορών με τζίρο της τάξης των 140 εκατ.ευρώ, ενώ κατ’εκτίμηση της διοίκησης της το 2023 θα κλείσει με ανάπτυξη κύκλου εργασιών 10%-15%, προσδοκώντας διψήφιους ρυθμούς ανόδου και τα επόμενα χρόνια. Η ACS διαθέτει  το μεγαλύτερο αυτόνομο δίκτυο με 750+ σημεία εξυπηρέτησης (σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία), ενώ αυξάνει σημαντικά το μερίδιο του έργου της εκτός συνόρων.

Ο κ. Γεωργαντζής ανάφερε τέλος πως στη διετία 2021-2022 το αυξημένο λειτουργικό κόστος οδήγησε σε συγκρατημένες αυξήσεις τιμολογίων της τάξης του 15%-18%, ενώ για το 2024 εν έχουν προς το παρόν ληφθεί αποφάσεις.

πηγή news4247