Στη δεύτερη πορεία υπέρ της Παλαιστίνης μέσα στη βδομάδα συμμετέχουν αριστερές οργανώσεις και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Η σημερινή πορεία ξεκίνησε κι αυτή από το άγαλμα Βενιζέλου, όπως η προηγούμενη της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου.

f3.jpg

Η διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12.00 στο σημείο, υψώνοντας πανό και σημαίες. Μάλιστα καλούσαν σε συμμετοχή τους περαστικούς με τη χρήση μεγαφώνων, ενώ μικρά παιδιά σκαρφαλώνοντας στο άγαλμα Βενιζέλου ανέμιζαν σημαιάκια, με τη σημαία της Παλαιστίνης.

f4.jpg

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι οργανώσεων εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδικάζοντας τη χρόνια στάση του Ισραήλ και την επίθεση στη λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα κατηγόρησαν για ίσες αποστάσεις την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

f2.jpg

Στην πορεία συμμετέχουν οι οργανώσεις ΟΚΔΕ και ΚΚΕ μ-λ, πολλές ακόμη ομάδες της αριστεράς και της αναρχία, καθώς και μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας, τα οποία οδηγούν την πορεία.

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι, χωρίς προβλήματα στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Οι διαδηλωτές αφού διέσχισαν την Εγνατία, κατέβηκαν στην Τσιμισκή μέσω της Αγίας Σοφίας. Στη συνέχεια διέσχισαν ανοδικά την Πλατεία Αριστοτέλους και προχώρησαν στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου. Ανεβαίνοντας την Ελευθερίου Βενιζέλου στη συνέχεια, στάθηκαν μπροστά στο διοικητήριο όπου και τους περίμενε παραταγμένη ομάδα της αστυνομίας, για προστασία του κτιρίου. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους και κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει σε Πολιτική εκδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στο φουαγιέ του Πολυτεχνείο, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 19.00.

thess.jpg
thes.jpg
thessaloniki-cvPNj.jpg

Πηγή: makthes.gr