Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε το φετινό 18ο Πέρασμα Δραγουντέλι, μια διοργάνωση που αποτελεί ύμνο στη φύση και την οποία κάθε χρόνο επιμελείται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρθενών, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και ο δήμος Σιθωνίας.

Το Δραγουντέλι έχει αρχή και τέλος τον Παρθενώνα. Το παραδοσιακό χωριό χτισμένο στο ψηλό σημείο του βουνού από όπου αγναντεύει κανείς τόσο τον Τορωναίο όσο και τον Σιγγιτικό κόλπο.

Οι διαδρομές για να διασχίσει κανείς το βουνό είναι πολλές. Ανάλογα με τις αντοχές του καθενός, μπορεί να ανέβει με άλογο, με ποδήλατο, ή με τα πόδια που επιλέγουν κι οι περισσότεροι.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος όπως κάνει τόσα χρόνια, έδωσε και φέτος το παρών στην εκδήλωση, και αναφέρθηκε στις μοναδικές ομορφιές της περιοχής τώρα που απουσιάζει η πολυκοσμία και η πίεση του καλοκαιριού.

δείτε στο facebook του xalkidikipolitiki τις φωτογραφίες από τη διοργάνωση 

Δεκάδες εθελοντές τίθενται στην υπηρεσία των επισκεπτών ώστε να γίνουν οι εγγραφές των συμμετοχών, να χωριστούν οι ομάδες και να ξεκινήσει το Πέρασμα. Άλλοι τόσοι εθελοντές, μέλη του Συλλόγου «Παρθενών» ετοιμάζουν τα πλούσια εδέσματα για τους περιπατητές που συμμετέχουν στο λαϊκό γλέντι της επιστροφής.

Η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου αποκάλυψε πως στα σχέδια της ΠΕΧ είναι η ενοποίηση της δραστηριότητας που αφορά τις διαδρομές του Δραγουντελίου με όλες τις δράσεις της αντιπεριφέρειας που στοχεύουν στην προβολή του τόπου. Παράλληλα, θα συνδεθεί το τοπικά παραγόμενο προϊόν, που για τη Σιθωνία είναι το μοναδικό πευκόμελο, με κάθε άλλη πρωτοβουλία στην ίδια περιοχή. Όλα τα παραπάνω, όπως τόνισε η κα. Ζωγράφου είναι στο πλάνο της ΠΕΧ για κάθε γωνιά του νομού.

Στο κάδρο βάζει το Δραγουντέλι και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Μαλλίνης που σχεδιάζει την προβολή του Περάσματος ως δραστηριότητα μέσα και έξω από τη χώρα κατά την τουριστική καμπάνια του δήμου Σιθωνίας.

Η Μαριάννα Λενιτσά, πρόεδρος του Π.Σ. «Ο Παρθενών» εξέφρασε την ικανοποίησή της για τους 895 εγγεγραμμένους περιπατητές που έδωσαν το παρών. Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά όπως είπε, η ίδια για τα 1000 και πλέον άτομα που ανέβηκαν στο βουνό.