Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτινγελά όταν ακούει τις φήμες πως σωσίες τον αντικαθιστούν στις δημόσιες εμφανίσεις του, ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Βλαντίμιρ Πούτιν, σχολιάζει ότι «όλα είναι καλά σε σχέση με αυτόν, και πρόκειται απολύτως για άλλη μια ψευδή είδηση». Αυτό απάντησε ο Πεσκόφ σε ερώτηση σχετικά με ανάρτηση από μη κατονομαζόμενη πηγή σε λογαριασμό του Telegram, την οποία επικαλέστηκαν κάποια δυτικά μέσα ενημέρωσης, και σύμφωνα με την οποία, ο Ρώσος πρόεδρος υπέστη σοβαρό επεισόδιο υγείας την Κυριακή το βράδυ.

«Αυτό ανήκει στην κατηγορία των παράλογων ψευδών πληροφοριών που μια ολόκληρη σειρά μέσων ενημέρωσης συζητά με αξιοζήλευτη επιμονή. Αυτό δεν προκαλεί τίποτε άλλο πέραν ενός μειδιάματος», αναφέρει σχετικά με τις φήμες περί σωσία.

Ο Πούτιν έγινε 71 ετών στις 7 Οκτωβρίου και είναι ιδιαίτερα δραστήριος, καθώς διατηρεί ένα εντατικό πρόγραμμα συναντήσεων και δημόσιων εμφανίσεων, πολλές από τις οποίες καλύπτονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα. Μάλιστα στο πρόσφατο πρόγραμμά του περιλαμβανόταν επίσκεψη στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα, με ενδιάμεσες στάσεις σε δύο ρωσικές πόλεις στον δρόμο της επιστροφής.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2020, ο Πούτιν είχε διαψεύσει φήμες που κυκλοφορούσαν επί μακρόν ότι χρησιμοποιεί σωσίες, αν και, όπως είχε σημειώσει, του είχε δοθεί η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει έναν στο παρελθόν για λόγους ασφαλείας.

πηγή lifo