Πλέον είναι έτοιμο του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, να εφαρμόσει ένα μέτρο που θα βάλει οριστική τάξη στην ανεξέλεγκτη εισαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, απομένουν οι λεπτομέρειες ώστε η εισαγωγή ταξινόμηση μεταχειρισμένων οχημάτων (να πάρει πινακίδες δηλαδή), να συνδεθεί απόλυτα με τη δήλωση του στο Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων (ΜΕΜΟ).

Μαθαίνουμε ότι τα πρόστιμα θα βεβαιωθούν κανονικά στους παραβάτες που «ξέχασαν» να δηλώσουν. Όμως ο ρόλος του Υπουργείου δεν είναι να ρίχνει πρόστιμα. Έτσι η δήλωση του εισαγόμενου οχήματος στο ΜΕΜΟ θα γίνεται υποχρεωτικά κατά την ταξινόμησή του, ειδάλλως δεν θα βγαίνουν πινακίδες κυκλοφορίας. Έτσι απλά.

Με απλά λόγια, τί είναι το ΜΕΜΟ;

Οι έμποροι και οι ιδιώτες που εισάγουν ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα θα πρέπει να εισέρχονται στο https://memo.yme.gov.gr και να αναρτούν τα έγγραφα που ορίζει η νομοθεσία που μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο αριθμός πλαισίου, η κατηγορία, η μάρκα, το μοντέλο, ο κυβισμός του κινητήρα, οι εκπομπές CO2, η ημερομηνία λήξης του ξένου ΚΤΕΟ, ο αριθμός της Δήλωσης Άφιξης Οχήματος, ο αριθμός και η ημερομηνία του Πιστοποιητικού Ταξινόμησης, η ημερομηνία κατάθεσης αίτησης 1ης Άδειας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα και οι εκκρεμείς ανακλήσεις ασφαλείας.

πηγή newsauto