Ένα ακόμα μεγάλο έργο που είχε θέσει ως στόχο από την αρχή της πρώτης θητείας της η Δημοτική Αρχή, ξεκινά να κατασκευάζεται εντός του Νοεμβρίου, πριν την τυπική ολοκλήρωση της θητείας και την έναρξη της δεύτερης, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

Ο λόγος για το «Δίκτυο Αποχέτευσης Σταγείρων-Στρατονίκης», μήκους 8,5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού, 2.690.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο αφορά στην ουσία ένα πλέγμα βαρυτικών συλλεκτήριων αγωγών που θα εξυπηρετούν τις κοινότητες Σταγείρων και Στρατονίκης και θα καταλήγουν σε κεντρικό αγωγό διαμέτρου Φ200mm. Τελικός αποδέκτης του δικτύου θα είναι η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, ανατολικά των δύο οικισμών.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιανοςσημειώνει: «Δεν νοείται σύγχρονος Δήμος χωρίς αποχέτευση στους οικισμούς του. Για τα Στάγειρα και τη Στρατονίκη, αυτό το σοβαρό έλλειμμα, παύει να υπάρχει. Ορατό θα είναι σε λίγες μέρες, ακόμα ένα μεγάλο έργο, το οποίομεθοδικά και επίμονα σχεδιάσαμε, ωριμάσαμε μελετητικά, το καταθέσαμε προς χρηματοδότησηκαι αφού την  εξασφαλίσαμε το δημοπρατήσαμε, για να φτάνουμε πια σήμερα, στην έναρξη της κατασκευή. Τα αποχετευτικά δίκτυα, δεν είναι μόνο αναγκαία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων, αλλά και για τη δυνατότητα φιλοξενίας περισσοτέρων επισκεπτών. Τέσσερα χρόνια προχωρούσαμε κάθε μέρα και ένα βήμα. Είπαμε προεκλογικά, ότι ήρθε πια ο καιρός για τα άλματα και ήδη τα πραγματοποιούμε.»