Στα αζήτητα έμειναν κατά τους πλειστηριασμούς που ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου οι κεντρικές αποθήκες της εταιρείας «Super Market Καρυπίδη», στο Λάκκωμα Χαλκιδικής και τα βιομηχανικά ακίνητα της Ελληνικής Υφαντουργίας και της ΣΕΡΚΟ στη Βόρεια Ελλάδα.

Αν και το ηλεκτρονικό σφυρί για τα ακίνητα χτύπησε κανονικά σήμερα το πρωί στις 10:00, και παρά τις 12 παρατάσεις διάρκειας 5 λεπτών (η κάθε μία), δεν υπήρξε πλειοδότης με αποτέλεσμα να ματαιωθούν.

Οι αποθήκες Καρυπίδη

Άκαρπος αποδείχθηκε ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για τις κεντρικές αποθήκες της πτωχευμένης εταιρείας «Αφοί Καρυπίδη Ανώνυμη Εμπορική και Εξαγωγική Εταιρεία», πιο γνωστή ως Super Market Καρυπίδη, στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.

Το ηλεκτρονικό σφυρί χτύπησε σήμερα με μειωμένη τιμή πρώτης προσφοράς στις 715.125 ευρώ ενώ το αρχικό σφυρί ήχησε στις 15 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδουσα την σύνδικο πτώχευσης και τιμή εκκίνησης 953.000 ευρώ, αλλά χωρίς και πάλι αποτέλεσμα.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αφορά ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 21.665 τ.μ. , με τα επ’ αυτού βιομηχανικά κτίρια με επιφάνεια χώρων κύριας χρήσης 4.123,96 τ.μ. και χώρων βοηθητικής χρήσης 1.060,17 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Κρυονέρι ή Ξηροκώμη» της κτηματικής περιοχής Λακκώματος Χαλκιδικής.

Το αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη 95 μέτρων στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών και 100 μέτρων σε αγροτικό δρόμο που είναι κάθετος στην Εθνική οδό, ενώ είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Εντός του οικοπέδου έχουν ανεγερθεί με άδεια του 1983 δύο βιομηχανικά κτίρια τα οποία αναπτύσσονται σε υπόγειο, ισόγειο και όροφο.

Η Ελληνική Υφαντουργία

Υπενθυμίζεται ότι η παραγωγική μονάδα της Ελληνικής Υφαντουργίας Α.Ε. της οικογένειας Ακκά στα Γιαννιτσά, η οποία επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες πρωταγωνίστησε στην καθετοποιημένη παραγωγή και εξαγωγή denim, του υφάσματος από το οποίο κατασκεύαζαν μεγάλοι ευρωπαϊκοί και αμερικανικοί όμιλοι τα δημοφιλή blue jeans, βγήκε σήμερα σε πολλαπλό σφυρί.

Ειδικότερα, ο πλειστηριασμός με τιμή εκκίνησης στα 4.550.000 ευρώ για την πρώτη οριζόντια ιδιοκτησία και 573.000 ευρώ για την δεύτερη, αφορά το εργοστάσιο (κλωστοϋφαντουργείο) της Ελληνικής Υφαντουργίας που βρίσκεται στο 42ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας στο ύψος της διασταύρωσης Παραλίμνης, της κτηματικής περιοχής Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας. Επισπεύδουσα είναι η εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΛΙΝΟΙΛ υπέρ της οποίας έγινε και η αναγκαστική κατάσχεση του βιομηχανικού ακινήτου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο εντοπίζεται σε περιοχή που χαρακτηρίζεται από αδόμητα αγροτεμάχια με μονοετείς καλλιέργειες και ελάχιστες διάσπαρτες αποθήκες για αγροτικά προϊόντα.

Η ΣΕΡΚΟ

Άγονος ήταν και ο πλειστηριασμός του βιομηχανικού ακινήτου της εταιρείας «Σερραϊκή Κονσερβοποιία Οπωροκηπευτικών ΣΕΡΚΟ Ανώνυμη Εταιρεία” “ΣΕΡΚΟ”, πρώην “Σερραϊκή Κονσερβοποιία Οπωροκηπευτικών – ΣΕΡΚΟ Α.Ε.» με κύρια δραστηριότητα την επεξεργασία γεωργικών προϊόντων και συγκεκριμένα την παραγωγή τοματοπολτού, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 2 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Cepal.

Το σφυρί αφορά την βιομηχανική μονάδα στις Σέρρες, η οποία κατασχέθηκε για 50.000 ευρώ και σύμφωνα με την έκθεση της εκτίμησης, πρόκειται για αγροτεμάχιο εντός του οποίου υφίσταται βιομηχανική μονάδα συνολικού εμβαδού 28.715,10 τ.μ., αποτελούμενη από αποθήκες, γραφεία και λοιπές εγκαταστάσεις.

Το οικόπεδο είναι συνολικής εκτάσεως 150.000,00 τ.μ., ενώ οι εντός αυτού κτιριακές εγκαταστάσεις είναι: κτίσμα γραφείων εμβαδού, κτίσματα ηλεκτρικών υποσταθμών, κτίσμα λεβητοστασίου εμβαδού, διώροφο κτίριο προσωπικού επιφανείας κάτοψης, κτίσμα-υπόστεγο αυτοκινήτων, κτίσμα αποθήκης, κτίσμα επέκτασης αποθήκης χωριζόμενη με τοιχίο σε δύο, κτίσμα επέκτασης αποθήκης χωριζόμενο σε δύο κλίτη χωρίς ενδιάμεσο τοίχο, κτίσμα αίθουσα επεξεργασίας, κτίσμα δεξαμενής εκπλύσεως, τρία κτίσματα θυρωρείο, ζυγιστήριο, γραφείο κίνησης, δεξαμενές βιολογικού καθαρισμού, έξι αντλιοστάσια και υπόστεγο στάθμευσης αυτοκινήτων με 23 θέσεις οχημάτων.

βιομηχανικά

Έτσι, πιθανότατα θα προσδιοριστεί νέος πλειστηριασμός των παραπάνω ακινήτων το επόμενο διάστημα.

πηγή thesstoday