Υπεγράφη εχθές Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 από τον Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα και την ανάδοχο εταιρία Tselika Group I.K.E. η Σύμβαση του Έργου “Αποκατάσταση και Επανάχρηση Συγκροτήματος Νερόμυλου Μεταγγιτσίου”, προϋπολογισμού 577.517,80 €. με ΦΠΑ.

Ο κ. Ντέμπλας δήλωσε σχετικά:Από την αρχή της διοίκησης μας είχαμε θέσει ως στόχο την αποκατάσταση του νερόμυλου του Μεταγγιτσίου και καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που βρήκαμε μπροστά μας για να φτάσουμε στο σημερινό επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, με την υπογραφή της σύμβασης του νερόμυλου Μεταγγιτσίου, καθώς ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Μεταγγιτσίου ολοκληρώνεται!!!

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης στην περιοχή, τονώνοντας έτσι τον τουρισμό στις εναλλακτικές του μορφές και την τοπική οικονομία. Παράλληλα, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη της κληρονομιάς της περιοχής, καθώς ο μύλος όπως όλοι γνωρίζουμε αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και μάρτυρα την ιστορία της περιοχής”.