Την αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, επισκέφθηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, ο νέος δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα μεγάλα ζητήματα της αυτοδιοίκησης, καθώς και η στενότερη συνεργασία του Δήμου Σιθωνίας με την Περιφέρεια.

Ο κ. Μαλλίνης θέλησε να ενημερωθεί και να έχει πλήρη εικόνα —πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του—, τόσο για τα ήδη δρομολογημένα έργα, όσο και γι’αυτά που είναι αναγκαία να ξεκινήσουν: «Όταν θα ξεκινήσει επίσημα η θητεία μας θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα και να μην χαθεί χρόνος», είπε ουσιαστικά, πεπεισμένος για τις σχέσεις αμοιβαίας συνεργασίας με την Περιφέρεια.

Στην εν λόγω συνάντηση, συζητήθηκαν βασικά ζητήματα όπως η εξέλιξη του Αντιπλημμυρικού Έργου της Συκιάς, η περαίωση του Λιμενίσκου Τουριστικών Σκαφών στο Πηγαδάκι της Συκιάς με την κατασκευή του υπήνεμου μόλου, η αντιπλημμυρική παρέμβαση που αφορά το ρέμα στο Πορτο Κουφό, οι κυκλοφοριακές και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην έδρα του δήμου την Νικητη, καθώς και η αναγκαιότητα μελέτης και υλοποίησης του κόμβου στο τριεθνές (μελισσοκομικός συνεταιρισμός). Η παράκαμψη του οικισμού του Μεταγγιτσίου και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και ΠΕΧ που αφορά την κατασκευή δικτύου ομβρίων σε οικισμούς του δήμου.

Τέλος στην ίδια συνάντηση αναφέρθηκαν και οι παρεμβάσεις αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος στην Ακτή Σαλονικιού-Πλανά, ο καθαρισμός των ρεμάτων για αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και η μεταβίβαση αρμοδιότητος από την ΠΕΧ στους Δήμους που αφορά την ευθύνη καθαρισμού του επαρχιακού δικτύου, η οποία θα πρέπει να συνοδευτεί και από την μεταφορά απαραίτητων πόρων.