Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με συμμετοχή της πολιτειακής, πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας και των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το εορταστικό τριήμερο ολοκληρώνεται σήμερα με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

parelasi4.jpg

Tεθωρακισμένα οχήματα μάχης θα παρελάσουν στη μακεδονική γη ενώ τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας θα πετάξουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Για ακόμα μία χρονιά τα βλέμματα θα τραβήξουν τα Rafale και η εντυπωσιακή επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ». Φέτος ο πιλότος που θα σκίσει τον ουρανό στα δύο και θα γεμίσει περηφάνια όλους τους Έλληνες είναι ο σμηναγός Χρήστος Πάρις Χαρίτος. Μέσα από το cockpit του F-16 θα στείλει το δικό του μήνυμα και θα συνομιλήσει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

parelasi2.jpg

Ο πιλότος που θα πραγματοποιήσει τους θεαματικούς ελιγμούς και τις χαμηλές πτήσεις εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και το 2012 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 340 Μοίρα και έχει περισσότερες από 1.600 ώρες πτήσης -από τις οποίες οι 1.200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

parelasi3.jpg

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας (με την οικογένειά του) κατέφθασαν στο χώρο της εξέδρας της παρέλασης.

zervas.jpg
tzitzi.jpg

Εκ μέρους του πρωθυυπουργού και της κυβέρνησης, παρίσταται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

dendias-8Au6z.jpg

Παρών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

androthlakis.jpg

Λίγο πριν τις 11.00 έφτασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης

kasselakis-NuRAq.jpg
kasselakis-androulakis.jpg

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε τη θέση της πριν ξεκινήσει η παρέλαση

sakellar.jpg

 

Πρώτα παρέλασαν τα πολιτικά τμήματα

parelasi11.jpg
888.jpg

Την παρέλαση παρακολουθούν ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Μιχάλης Γεωργάλλας, ο Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, η υφυπουργόςΤουρισμού Ελενα Ράπτη, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της ” Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρόεδρος της “ΝΙΚΗΣ” Δημήτρης Νατσιός, ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών” Βασίλης Στίγκας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστσς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επίδειξη που θα κάνει στο τέλος της παρέλασης ο σμηναγός Χρήστος Πάρις Χαρίτος με το μαχητικό αεροσκάφος F 16, μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων “ΖΕΥΣ” της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα παιδιά των σχολείων παρέλασαν με καμάρι και κέρδισαν το χειροκρότημα όλων

scholeia.jpg

Όλοι οι σύλλογοι που έλαβαν μέρος στηνπαρέλαση, το έκαναν με έκδηλη υπερηφάνεια και χειροκροτήθκαν.

parelasi12.jpg

Στην παρέλαση συμμετέχουν 58 πολιτικά τμήματα, ενώ από το στρατό, θα παρελάσουν 11 ομάδες του στρατού ξηράς, 10 πεζοπόρα τμήματα , 4 του Ναυτικού, 3 της πολεμικής αεροπορίας. Από σώματα ασφαλείας, 1 ομάδα θα εκπροσωπήσει την αστυνομία, 2 το λιμενικό, 2 την πυροσβεστική. Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ελιγμούς θα πραγματοποιήσουν 4 αεροπορικοί σχηματισμο.

parelasi13.jpg
parelasi14.jpg
parelasi101.jpg

«Ψηλά, ψηλά τα πράσινα μπερέ» φώναξαν οι καταδρομείς και καταχειροκροτήθηκαν

parelasi17.jpg
parelasi18.jpg

Η Ελληνική ισχύς στον αέρα, εκπροσωπήθηκε με διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών και ενός εμπραέρ.

aeroskafos.jpg
machitika.jpg
empraer.jpg

Οχήματα μεταφοράς προσωπικού, έτοιμα να δράσουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες

armata.jpg

Πηγή: makthes.gr