Το “ΜίλαΜου”, είναι ένα σύγχρονο κέντρο Ειδικών Θεραπειών ειδικά διαμορφωμένο και σχεδιασμένο για τις ανάγκες κάθε ατόμου. Εδρεύει στα Νέα Μουδανιά και λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια, με εξειδικευμένο-επιστημονικό προσωπικό που στοχεύει στην παροχή υψηλών υπηρεσιών.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής:

  • Λογοθεραπεία
  • Εργοθεραπεία
  • Ειδική διαπαιδαγώγηση 
  • Ψυχοθεραπεία-Συμβουλευτική γονέων

Το “ΜίλαΜου” απευθύνεται τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά που χρήζουν άμεση παρέμβαση στους τομείς της ομιλίας, της φωνής, της σίτισης, της αυτοεξυπηρέτησης: «Στους ενήλικες βέβαια τα περιστατικά είναι πιο ιδιαίτερα. Μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, από διαταραχές όπως είναι το Πάρκινσον, άνοια και άλλα, χρειάζονται θεραπεία μέσα από διάφορες τεχνικές και μεθόδους, κάπως πιο εξειδικευμένες», αναφέρει η ιδιοκτήτρια και λογοθεραπεύτρια του κέντρου “ΜίλαΜου” Αναστασία Κάρτζια, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «με σεβασμό απέναντι σε κάθε δυσκολία, είμαστε δίπλα σας για να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα με στόχο τη βελτίωση και εξάλειψη των δυσκολιών».

Σύμφωνα με την ίδια το κέντρο απαρτίζεται από έμπειρους συνεργάτες, με αναγνωρισμένα πτυχία και πολυετή εμπειρία στον χώρο: «Συνεργάζομαι με μία εργοθεραπεύτρια και με μία ψυχοθεραπεύτρια, παρέχοντας έτσι ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες για τις ανάγκες του κάθε ατόμου», αναφέρει.

Ο χώρος του “ΜίλαΜου” είναι νέος, πλήρως εξοπλισμένος χώρος που δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπτυξιακές δυσκολίες. Η τεχνική αρτιότητα, η υψηλή αισθητική και η φιλική διάθεση χαρακτηρίζουν κάθε γωνιά του κέντρου. Κάθε χώρος του είναι αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού με γνώμονα τη διευκόλυνση της θεραπευτικής διαδικασίας, ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι πλήρως ασφαλείς, όπου τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής για μικρούς και μεγάλους.

Όπως η ίδια εξηγεί «ο χρόνος αποκατάστασης-αποθεραπείας ποικίλει από παιδί σε παιδί και από ενήλικα σε ενήλικα. Το κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Ωστόσο όπως τονίζει η κα. Κάρτζια είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ένα πρόβλημα, να το αποδεχθούμε και έπειτα να προβούμε στην λύση για να φτάσουμε κάποια στιγμή στην εξάλειψη του ή στην βελτίωση του: «Είναι μεγάλη ανάγκη από τη στιγμή που θα καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό. Όπως ακριβώς θα κάναμε και σε ένα σοβαρό θέμα υγείας! Όσο περισσότερο  αμελούμε μία κατάσταση, τόσο περισσότερο αυτή θα διογκώνεται και θα γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη. Η έγκαιρη διάγνωση και λογοθεραπευτική αξιολόγηση απ’την πρώτη στιγμή που θα υπάρξουν προβληματισμοί ως προς τη γλωσσική ανάπτυξη, είναι το κλειδί για μια αποτελεσματική και επιτυχή παρέμβαση».

Από το κέντρο “ΜίλαΜου” δεν λείπει βέβαια και το κομμάτι του παιχνιδιού, το οποίο διευκολύνει την ανάπτυξη και συνεπώς την υγεία: «Χρησιμοποιούμε το παιχνίδι σαν βασική μορφή επικοινωνίας και κατανόησης των προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων του παιδιού. Μέσα από το παιχνίδι και τις τεχνικές δημιουργικής έκφρασης το παιδί έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει, να εκφράσει και να αναπτύξει πρόσθετες πηγές δυναμικών του, που συμβάλλουν στην αναγνώριση και εκτίμηση των ικανοτήτων του, στην επεξεργασία και διαχείριση δύσκολων ή και τραυματικών βιωμάτων του, στην ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας του».

«Είμαστε μία ομάδα θεραπευτών με αγάπη για τα παιδιά και τους ενηλίκους, και κοινό στόχο την ευτυχία και την αρμονία της οικογένειας. Σας περιμένουμε από κοντά να γνωριστούμε και να κάνουμε ότι καλύτερο για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν στην ζωή σας», καταλήγει η λογοθεραπεύτρια του “ΜίλαΜου” Αναστασία Κάρτζια.


~~ΜίλαΜου~~

Κέντρο Λογοθεραπείας Κάρτζια Αναστασία

Κωνσταντίνου Μελαχρινού 34, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

Για ραντεβού καλέστε στο 2373021214