Σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ένας αστυνομικός που κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορά στον θάνατο ενός 51χρονου, το όχημα του οποίου συγκρούστηκε με φορτηγό της ΕΛΑΣ που οδηγούσε ο κατηγορούμενος στις 17 Δεκεμβρίου του 2020 στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στο ύψος της Νέας Ραιδεστού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αστυνομικός φέρεται να προσπάθησε να αλλάξει κατεύθυνση σε σημείο όπου δεν επιτρεπόταν με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία του οχήματος του 51χρονου, που κινείτο κανονικά στον δρόμο. Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν, ενώ ο 51χρονος υπέστη πολλαπλές κακώσεις σώματος, από τις οποίες επήλθε ο θάνατός του.

«Με γέμισε θλίψη το γεγονός», είπε στην απολογία του ο αστυνομικός. Τόνισε ότι το θύμα είχε ακόμα τις αισθήσεις του μετά τη σύγκρουση. «Του είπα ”γιατί βρε ανθρωπέ μου δεν φοράς ζώνη”. Μου απάντησε ότι δεν νιώθει καθόλου καλά και εγώ κάλεσα ασθενοφόρο και την αστυνομία. Είμαι τόσα χρόνια οδηγός στην ΕΛΑΣ, πάντα είμαι προσεκτικός», είπε.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά από σχετική πρόταση του εισαγγελέα και του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

voria.gr

φωτογραφία αρχείου