Για μια καλή χρονιά που άφησε χαμόγελα στους επαγγελματίες του τουρισμού κάνει λόγο ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, μιλώντας στην εκπομπή «Με Καθαρή Ματιά» που παρουσιάζει η Σουζάνα Καζάκα και θα προβληθεί απόψε στις 19.30 στο EURO TV.

 

Ο κ. Τάσιος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του ως προέδρου της ΠΟΞ, καθώς πλέον αναδείχθηκε νέο ΔΣ όπως ορίζει το καταστατικό. Παραμένει όμως στο τιμόνι της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2003. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε στις δράσεις τις ΠΟΞ το διάστημα της θητείας του, και στην παρακαταθήκη που αφήνει για το νέο ΔΣ. Όπως είπε, η ΠΟΞ κατάφερε να ενώσει όλες τις περιοχές της χώρας και τα πρωτοβάθμια όργανα του κλάδου, επίσης να ενισχύσει τον εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό της ρόλο και να πετύχει εργασιακή ειρήνη με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης του κλάδου προς όφελος των εργαζομένων.

Ειδικότερα για τη Χαλκιδική, ο κ. Τάσιος μίλησε για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις του νομού που δείχνουν τον δρόμο της ευρύτερης τουριστικής ανάπτυξης, με την προϋπόθεση ότι απαιτούνται έργα σοβαρών υποδομών σε κάθε επίπεδο και παροχές για τους επισκέπτες εκτός ξενοδοχειακών μονάδων.

Επίσης μίλησε για την ανάγκη να εφαρμοστεί μια πολιτική στον τουρισμό που θα συμφωνηθεί από όλους, τόσο τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον κλάδο, όσο και τους λοιπούς εμπλεκόμενους επαγγελματίες αλλά και αυτοδιοικητικούς.