Για τον πόλεμο στη λωρίδα της Γάζα, το μέτωπο στην Ουκρανία, και τα τοπικά ζητήματα στη χώρα μας, και στη Χαλκιδική πιο ειδικά, μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γιώργος στη Σουζάνα Καζάκα, στο πλαίσιο της εκπομπής «Με Καθαρή Ματιά» που θα προβληθεί στο EURO TV απόψε στις 20.00.

Ο κ. Γιώργος αναφέρθηκε στις ορθές όπως είπε αποφάσεις της χώρας μας να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία στήριξης των άμαχων, αλλά στην ανάγκη η Ευρώπη να μετουσιωθεί σε έναν ενιαίο πυρήνα κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης και όχι απλά μια οικονομική και νομισματική ένωση.

Με αφορμή τις διαρκείς ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ο κ. Γιώργος καταδίκασε τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και τόνισε ότι απαιτείται έλεγχος και συγκράτηση. Έφερε δε παράδειγμα τις τιμές του ελαιολάδου που πήραν αδικαιολόγητα την ανιούσα.

Για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, και με την δυσάρεστη εμπειρία της Χαλκιδικής, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι τα φαινόμενα ήταν πρωτοφανή και μάλιστα σε βαθμό που δεν θα μπορούσε να «επιβιώσει» ο κρατικός μηχανισμός και τα έργα υποδομών. Η κλιματική αλλαγή και οι παθογένειες δεκαετιών δεν μπορούν, όπως τόνισε, να αντιμετωπιστούν από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται, δήλωσε, να επαναπρογραμματιστούν έργα και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα. «Η άναρχη δόμηση σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής βάζουν στο μάτι του κινδύνου και το νομό μας. Ό,τι κάνουμε δεν επηρεάζει μόνο εμάς, αλλά το σύνολο του τόπου», σημείωσε.

Σε ζητήματα του νομού Χαλκιδικής, ο κ. Γιώργος απάντησε στο θέμα συρρίκνωσης των υπηρεσιών, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες που άμεσα επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων έχουν προτεραιότητα ως προς τη διατήρηση αλλά και ενίσχυση του δυναμικού τους. Το πρόσφατο νομοσχέδιο του ΥπΕΣ σύμφωνα με τον βουλευτή, δίνει το δικαίωμα στην αυτοδιοίκηση να καλύψει έξοδα και δαπάνες διαμονής δημοσίων λειτουργών που υπηρετούν τουλάχιστον την υγεία, τόνισε ο κ. Γιώργος.

Τέλος χαιρέτισε το νομοσχέδιο του Υπ. Τουρισμού για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη επισημαίνοντας πως η Χαλκιδική θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που της δίνονται.