Φωτογραφία Αρχείου

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για έναν ιατρό – ιερέα, οποίος κατά τη διάρκεια έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, τον Ιανουάριο του 2021, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ανάρτησης οπτικοακουστικού υλικού, αμφισβητούσε τη χρήση μάσκας, έκανε λόγο για ένα «σωτήριο» ρωσικό φάρμακο, αλλά και υποστήριζε ότι οι συγγενείς θυμάτων Covid χρηματίζονται.

Ο ίδιος, ο ποιος σήμερα βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, υποστήριξε πως ο σκοπός του δεν ήταν να τρομάξει τους πολίτες, αλλά να τους ενημερώσει και για την αντίθετη άποψη σχετικά με τα μέτρα που έχει επιβάλει η πολιτεία στο πλαίσιο περιορισμού της φονικής πανδημίας. Μάλιστα, χαρακτηριστικά σημείωσε ότι, «σκοπός μου, μέσα από τον λόγο μου, ήταν να ενημερώσω τους πολίτες, όχι να τους εκφοβίσω. Έτσι είναι η δημοκρατία».

Αξίζει να σημειωθεί πως, αρκετοί πιστοί βρέθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου προσευχόμενοι για την αθώωση του κρατώντας εικόνες Αγίων. Όταν η δίκη διεκόπη, για να συνεδριάσει η Έδρα, για μισή περίπου ώρα, οι παρευρισκόμενοι ανυψώσαν τις εικόνες που κρατούσαν και έκαναν τον σταυρό τους. Την ίδια στιγμή, το ακροατήριο καταχειροκρότησε τη συνήγορο υπεράσπισης όταν αυτή ανέφερε πως, «η Εκκλησία δεν χρηματοδοτήθηκε τη περίοδο του covid, παρά μόνο τα Μέσα Ενημέρωσης», με τον Πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλει τη τάξη.

Οι κατηγορίες που βάρυναν τον ιατρό – ιερέα, παιδοψυχίατρο στην ειδικότητα, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αφορούν τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη διέγερση σε ανυπακοή.

Το βίντεο που αποτυπώνει τον ίδιο να μιλά για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πανδημία, μέτρα πάνω από 210 χιλιάδες προβολές, ενώ και τα σχόλια είναι εκατοντάδες. «Αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας μου το στείλαν από το εξωτερικό, αλλά έχει και στην Ελλάδα αυτή η είδηση. Έχει βγει φάρμακο, αντίδοτο για τον κορωνοϊό. Τελεία και παύλα. Οι Ρώσοι το κυκλοφορούν σε λίγες μέρες. Και, από την άλλη μεριά, υπάρχει ανταγωνισμός κι από τα αμερικάνικα εργαστήρια στο Στάνφορντ ποιος θα το βγάλει πρώτος. Μόλις βγει αυτό το αντίδοτο, είναι άχρηστα τα εμβόλια πλέον, άχρηστα τα εμβόλια. Ο εμβολιασμός καθίσταται άχρηστος», είναι μεταξύ άλλων μερικά από όσα ανέφερε.