Mία και μοναδική προσφορά δέχτηκε το ΤΑΙΠΕΔ για τα 277,75 στρέμματα στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα», στην περιοχή Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με το makthes.gr η προσφορά υποβλήθηκε από την εταιρεία «Σάνη Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Αναπτύξεως και Τουρισμού».

Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς σύμφωνα με τους όρους της από 26.7.2023 Πρόσκλησης Υποβολής Προσφοράς θα εκκινήσει άμεσα. Η οικονομική προσφορά θα αποσφραγιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του Ακινήτου πραγματοποιείται σε μία φάση. Το Οικονομικό Αντάλλαγμα θα καταβληθεί εφάπαξ.

Το ακίνητο

Το ακίνητο αποτελεί αυτοτελές τμήμα από έκταση συνολικής επιφάνειας 915 στρ., η οποία συνιστά το «Αγρόκτημα Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας».

Το ακίνητο αποτελείται από δύο αυτοτελή γειτονικά οικόπεδα επιφάνειας 642.280 τ.μ. το βόρειο και 273.651 τ.μ. το νότιο. Τα οικόπεδα έχουν πολυγωνικό σχήμα, με μεγάλο μήκος πρόσοψης επί της ασφαλτοστρωμένης οδού που συνδέει την Νέα Φώκαια και τη Νέα Ποτίδαια με τον οικισμό Σάνη, με επίπεδη επιφάνεια χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις. Το έδαφος είναι γαιώδες και το σύνολο σχεδόν της επιφάνειας τους καλύπτεται από χαμηλή βλάστηση και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Η περιοχή είναι δημοφιλής προορισμός και χαρακτηρίζεται από υψηλού επιπέδου τουριστική ανάπτυξη με ξενοδοχεία 5 αστέρων (Sani Resort δυτικά του ακινήτου, Aegean Melathron Thalasso Spa Hotel, Posidi Holidays Resort & Suites Hotel, Theoplano Imperial Palace Hotel, Potidaia Istion Club κ.λπ.) και υψηλής ποιότητας παραθεριστικές κατοικίες».