OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Στειρώσεις και ασθένειες δεσποζόμενων και κυνηγετικών σκύλων”, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.

Για πρώτη φορά στη Χαλκιδική και με πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών ανοίγει ένα τεράστιο και σοβαρό θέμα, αυτό των στειρώσεων των σκύλων, είτε είναι δεσποζόμενα, είτε κυνηγετικά. Οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών σκύλου και γάτας που καθορίζονται στο νέο νόμο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς αναφέρουν ότι μετά τον 12ο μήνα ζωής του ζώου είναι υποχρεωτική η στείρωση. Αν και η προθεσμία μπορεί να διαφοροποιείται, ανάλογα με τη φυλή του ζώου και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά του, ωστόσο η μη συμμόρφωση με το νόμο επιφέρει πρόστιμο ως και 1000 ευρώ στους ιδιοκτήτες.

Όλα τα παραπάνω, ο κυνηγετικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών, θέλησε να τα κάνει σαφή, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο της ελλιπούς ενημέρωσης ή της άγνοιας του νόμου από πολλούς. Οι διοργανωτές έχουν καλέσει στην ημερίδα την αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής, κτηνιάτρους της περιοχής και άλλους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα.

Η ημερίδα αφορά όλους τους ιδιοκτήτες ζώων, ανεξάρτητα από το αν είναι κυνηγοί οι όχι, κι όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Χάρης Σαρόγλου, είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μια ευρεία ενημέρωση με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ν. Μουδανιών, ώστε να γνωρίζουν όλοι τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας και του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδας.

εικόνα αρχείου