Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο συναντήθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Γιάννης Γιώργος την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 .

Η ατζέντα της συζήτησης επικεντρώθηκε στα τρέχοντα και διαχρονικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

  • Η στελέχωση των Υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς και τα προβλήματα που ανακύπτουν από την ΥΠΟ στελέχωση τους.
  • Η στήριξη των Δήμων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
  • Οι προγραμματικές συμβάσεις με Αναπτυξιακές Εταιρείες για επίλυση θεμάτων προσωπικού και διοικητικού.
  • Η κατάργηση των ΝΠΔΔ.
  • Το σημαντικό θέμα επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων κατανομής των ΚΑΠ, προς όφελος των Δήμων της Περιφέρειας αφού η έκταση, η ορεινότητα, η νησιωτικότητα, ο συνολικός αριθμός των οικισμών, των Δημοτικών κοινοτήτων και των τοπικών κοινοτήτων θα «παίζουν» πλέον καθοριστικό ρόλο στην κατανομή των χρημάτων ανά Δήμο. Π.χ οι πέντε (5) Δήμοι της Χαλκιδικής για το 2023 θα λάβουν από τους ΚΑΠ συνολικά 15.230.000 € περίπου ενώ το 2024 το ποσό αυτό θα είναι αυξημένο κατά 27% τουλάχιστον στο ύψος των 20.900.000€ .
  • Η στήριξη της ένταξης στο ΠΔΕ, της κατασκευής του έργου του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Δήμου Νέας Προποντίδας για το οποίο ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε πως θα στηρίξει την ένταξη του έργου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Νέας Προποντίδας, του Συλλόγου ΑΜΕΑ αλλά και όλων των Χαλκιδικιωτών.

“Ευχαριστούμε θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο, ο οποίος ως εξαιρετικός γνώστης της αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε για αρκετά χρόνια από διαφορετικές θέσεις ευθύνης, έχει αποδείξει ότι  και θέλει και μπορεί να δίνει λύσεις σε προβλήματα”, ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής κ. Γιώργος.