Απογοητευμένοι και αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις έφυγαν από την Αθήνα οι ελαιοπαραγωγοί Χαλκιδικής που συμμετείχαν σε συνάντηση με τον ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη παρουσία του βουλευτή Γ. Γιώργου και της αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζωγράφου.

Παρά τον ογκωδέστατο φάκελο που συνόδευε το προγραμματισμένο ραντεβού για τα ιδιαίτερα προβλήματα της παραγωγής πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, την ακαρπία και τις μελέτες που αποδεδειγμένα έδειχναν φυσική καταστροφή, ο Υπουργός φάνηκε να επικαλείται οικονομική αδυναμία στήριξης της απώλειας παραγωγής.

Ο κ. Αυγενάκης έστρεψε κάθε ελπίδα καταβολής αποζημιώσεων σε κοινοτικά κονδύλια, εξηγώντας ότι 9 κράτη μέλη της Ε.Ε. θα ζητήσουν από την Κομισιόν την έγκριση επιδοτήσεων για τους ελαιοπαραγωγούς, αλλά και για άλλους πληττόμενους αγροτικούς κλάδους, συνολικά.

Έρχονται κινητοποιήσεις

Από την πλευρά της Χαλκιδικής, συνεχίζονται προφανώς οι προσπάθειες υποβολής φακέλου στην ΕΕ, αποκλειστικά με τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών του νομού ως ξεχωριστά και ιδιαίτερα, και με τη συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ομάδες των παραγωγών ελιάς Χαλκιδικής θα αποφασίσουν τα επόμενα 24ωρα πώς θα κινηθούν μετά και την πρόσφατη εξέλιξη. Στη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του εξέθεσαν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, για να λάβουν την απάντηση ότι «πρόκειται για δικό τους θέμα κι ας πράξουν όπως νομίζουν».