Ανθρώπινα μέλη σε μέρη που δεν ήταν μέσα στη χαρτογράφηση που υποδεικνύει η αρμόδια επιτροπή φαίνεται πως εντόπισαν οι ερευνητές κατά τη διάρκεια ερευνών στα συντρίμμια των δύο τρένων που οδήγησαν στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, όπως αναφέρει εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την έρευνα.

Μιλώντας στο Mega η Αγγελική Διακομανώλη ανέφερε επίσης πως υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων, καθώς έχουν περάσει εννέα μήνες, από το σιδηροδρομικό δυστύχημα αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών.

«Έχουν εντοπιστεί και ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκτός της χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ. Γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, η χαρτογράφηση αφορά τους επιβάτες, οι οποίοι είναι σε ένα τρένο που κινείται στα λογικά πλαίσια, χωρίς να συγκρουστεί. Όταν προκύπτει σύγκρουση, προφανώς και με τέτοια ταχύτητα που πήγαιναν και τα δύο τρένα, δεν μπορεί να παραμένουν στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν. Οπότε, το να έχουμε ένα βαγόνι με 100 θέσεις και να συγκρούεται, προφανώς θα πρέπει να ψάξεις όλο το βαγόνι. Δεν μπορείς να πας σε συγκεκριμένα σημεία και να πεις “εδώ καθόντουσαν, εκεί δεν καθόντουσαν”… Τα μέλη υποθέτουμε ότι είναι από αρκετούς επιβάτες. Είναι τόση η παραμόρφωση των υπολειμμάτων και τόση η φθορά, που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει», υπογράμμισε η κα Διακομανώλη.

Αναφορικά με το πώς βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του τρένου η ίδια τόνισε: «Ύστερα από υπόδειξη του πραγματογνώμονα, δόθηκε η ένδειξη κατ’ αρχάς από τον σκύλο μας ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει βιολογικό υλικό. Ανοίγοντας, εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και από εκεί και έπειτα, προχωρώντας πιο κάτω στο κόψιμο της λαμαρίνας, εντοπίστηκε το “μαύρο κουτί’’».

Η κυρία Διακομανώλη ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις και για άλλα ευρήματα «και θα πρέπει να ανοιχτούν τα σημεία εκείνα, για να μπορέσουμε να βγάλουμε το υλικό που έχει εντοπίσει ο σκύλος για να το παραδώσουμε».

«Οι επιτροπές που βρίσκονταν στο σημείο να βγάζουν τα αληθή στοιχεία. Γιατί όλοι γνωρίζουμε τι δουλειά έκανε ο καθένας εκεί που ήταν και θεωρώ ότι καλό θα ήταν να είμαστε λίγο προσεχτικοί. Καλό θα είναι να αρχίσουμε να λέμε αλήθειες», κατέληξε δηκτικά η κα Διακομανώλη.

πηγή https://www.makthes.gr