Για όσους εκτιμούν τα καλύτερα ποτά στη ζωή, ένα μπουκάλι από το «πιο περιζήτητο σκωτσέζικο ουίσκι» στον κόσμο πωλήθηκε για περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια λίρες (2,7 εκατομμύρια δολάρια) το Σάββατο στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο.

Το Macallan 1926 είναι ένα από τα μόλις 40 μπουκάλια που τραβήχτηκαν μετά την παλαίωση σε βαρέλια σέρι για 60 χρόνια, καθιστώντας το το παλαιότερο vintage Macallan που έχει παραχθεί ποτέ, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Ο οίκος Sotheby’s ανέμενε να συγκεντρώσει μεταξύ 750.000 και 1,2 εκατομμυρίων λιρών (934.274 και 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων), αλλά υπέστη σοκ όταν το πολύτιμο μπουκάλι συγκέντρωσε 2.187.500 λίρες (2.724.967 δολάρια), καθιστώντας το «νέο ρεκόρ για κάθε μπουκάλι οινοπνευματώδους ποτού ή κρασιού που πωλείται σε δημοπρασία», δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Πριν από την πώληση, ο επικεφαλής του ουίσκι Sotheby’s, Jonny Fowle, δήλωσε στο AFP ότι είχε δοκιμάσει ένα μικρό δείγμα.

«Δοκίμασα μια μικρή σταγόνα – μια μικρή σταγόνα – από αυτό. Είναι πολύ πλούσιο, έχει πολλά αποξηραμένα φρούτα όπως θα περίμενε κανείς, πολύ μπαχαρικό, πολύ ξύλο», είπε, αποκαλώντας το ένα «απίστευτο» ουίσκι που δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Από τα 40 μπουκάλια που συμπληρώθηκαν το 1986, κανένα δεν διατέθηκε για αγορά, με μερικά αντ ‘αυτού να προσφέρονται στους κορυφαίους πελάτες του The Macallan, μια πολυτέλεια που προσθέτει στην ελκυστικότητά του, όπως αποδεικνύεται από προηγούμενες πωλήσεις των φιαλών, πρόσθεσε η περιγραφή του στην ιστοσελίδα του Sotheby’s.

Το 2019, ο Sotheby’s πούλησε ένα μπουκάλι The Macallan 1926 διακοσμημένο με μία από τις 14 ετικέτες Fine and Rare, για 1,5 εκατομμύρια λίρες (1,9 εκατομμύρια δολάρια), καθιστώντας το τότε το πιο ακριβό μπουκάλι κρασιού ή οινοπνεύματος που δημοπρατήθηκε ποτέ.

ΛονδίνοCNN