Ποινή κάθειρξης πέντε ετών επιβλήθηκε στον γνωστό τηλεπαρουσιαστή, Στάθη Παναγιωτόπουλο, για την υπόθεση του revenge porn, με θύμα μια 31χρονη πρώην σύντροφο του.

Ο 60χρονος κατηγορούμενος δικάστηκε τελικά για κακουργηματικού τύπου αδίκημα μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης επι της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι το αδίκημα τελέστηκε στην κακουργηματική του μορφή, κρίνοντας τον ένοχο για “παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, με σκοπό βλάβης”.

Επιπλέον, η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής υπό τους εξής όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο πληςιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά και καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η παθούσα.

Υπενθυμίζεται ότι, ο τηλεπαρουσιαστής κατηγορείται για δύο ανάλογες περιπτώσεις μετά από καταγγελίες πρώην συντρόφων του. Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν τις διωκτικές Αρχές, πριν από τα Χριστούγεννα, και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Μετά την απολογία του σε ανακριτή, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

makthes.gr