Την Τρίτη ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ξεκινά επίσκεψη στην Αυστραλία, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ-Αυστραλίας από ανθρωποκεντρική σκοπιά, ιδίως στους τομείς της ασφάλειας, των δεξιοτήτων, της καινοτομίας και του πολιτισμού.

Την Τρίτη, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα εκφωνήσει ομιλία στο Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μελβούρνης και θα επισκεφθεί το Ελληνικό Μουσείο και το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Μελβούρνης, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει επιζώντες του Ολοκαυτώματος και μέλη της εβραϊκής κοινότητας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα βρίσκεται στην Καμπέρα για σειρά επαφών με μέλη της κυβέρνησης της Αυστραλίας και θεσμικούς εκπροσώπους, εστιάζοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, τη μετανάστευση και τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της κυβερνοασφάλειας, και στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των πληροφοριών και των παρεμβάσεων από το εξωτερικό. Ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί επίσης με την Πρόεδρο της Γερουσίας και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και με μέλη των μικτών κοινοβουλευτικών επιτροπών πληροφοριών και ασφάλειας, ανθρώπινων δικαιωμάτων, εξωτερικών υποθέσεων, άμυνας και εμπορίου.

Την Παρασκευή, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα μεταβεί στο Σίδνεϊ όπου θα επισκεφθεί τον Βιοϊατρικό Επιταχυντή του Σίδνεϊ και θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με μέλη του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ευρώπης-Αυστραλίας, η οποία θα εστιάσει στις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Επιτροπής για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της κινητικότητας ταλέντων. Ο Αντιπρόεδρος θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του το Σάββατο, συναντώντας τον Γενικό Κυβερνήτη της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας και λαμβάνοντας μέρος στην εκδήλωση πολιτιστικής διπλωματίας «Η Ευρώπη στην Αυστραλία», την οποία η ΕΕ διοργανώνει στην Όπερα του Σίδνεϊ και η οποία είναι αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας , γιορτάζοντας 100 χρόνια τέχνης και καινοτομίας.