Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής (ΣΚΕΤΧ), παρουσιάζει ακόμη μία εντυπωσιακή έκθεση στον Πολύγυρο, η οποία είναι γεμάτη από Αντιθέσεις!

Η Έκθεση ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου στην αίθουσα του ΣΚΕΤΧ, και έως και σήμερα έχει κινήσει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων, οι οποίοι την επισκέφθηκαν και θαύμασαν τα υπέροχα έργα των καλλιτεχνών.

Η έκθεση περιλαμβάνει διάφορα έργα των μελών του Συλλόγου που αφορούν την εικαστική τους διαδρομή με πολλές αντιθέσεις, επιτρέποντας έτσι στον θεατή να αντικρίσει μία ξεχωριστή εικόνα.

Πρόκειται για την 96η δράση του ΣΚΕΤΧ, και σε αυτή συμμετέχουν 44 μέλη του συλλόγου, παρουσιάζοντας ο καθένας ξεχωριστά τα έργα του. Ζωγράφοι, φωτογράφοι, αγιογράφοι, γλύπτες, άνθρωποι που ασχολούνται με εικαστικές κατασκευές, όλοι μαζί συμμετείχαν και δημιούργησαν αυτά τα μοναδικά έργα που εδώ και μέρες αφήνουν εντυπωσιασμένο το κοινό!

«Ο τίτλος της έκθεσης είναι “Αντιθέσεις”. Για εμάς τους καλλιτέχνες η αντίθεση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για τη δημιουργία οποίου έργου. Αν δεν υπάρχει αντίθεση για να καταλάβετε, δεν μπορεί να υπάρξει και έργο! Στη συγκεκριμένη έκθεση λοιπόν, υπάρχουν χρωματικές αντιθέσεις, αντιθέσεις σχήματος, αντιθέσεις εννοιών κ.τ.λ.», εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής Σάκης Μπίτσιος, αναφορικά με την ονομασία της έκθεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο για την έκθεση “Αντιθέσεις“ ο Σύλλογος εργάστηκε πυρετωδώς  από το καλοκαίρι, ώστε να προλάβει να παρουσιάσει τα γεμάτα από αντίθεση έργα του: «Σαν σύλλογος φροντίζουμε να κάνουμε 3 μεγάλες εκθέσεις μέσα στον χρόνο. Μία το φθινόπωρο, δηλαδή τώρα, μία την άνοιξη και μία το καλοκαίρι. Για την συγκεκριμένη έκθεση εργαζόμαστε από τον Αύγουστο, διότι ο καθένας έχει να παρουσιάσει διαφορετικά έργα και ο χρόνος για τον καθένα μας είναι πολύτιμος», λέει και καταλήγει πως «στην έκθεση υπάρχουν διαφόρων ειδών έργα όπως γλυπτά, αγιογραφία, φωτογραφία, ζωγραφική, ακόμη και οριγκάμι!».

Αν θέλετε και εσείς να θαυμάσετε αυτά τα μοναδικά έργα, είναι ευκαιρία να επισκεφτείτε απόψε την έκθεση του ΣΚΕΤΧ με τίτλο “Αντιθέσεις”.

Η έκθεση βρίσκεται στην διεύθυνση Εμμανουήλ Παπά 27, στην περιοχή του Κέντρου Νεότητας Πολυγύρου και λειτουργεί από τις 6:00 έως και τις 10:00 μ.μ..