Στα Ν. Ρόδα οι κάτοικοι του μικρού παραθαλάσσιου χωριού έχουν βρει τον άνθρωπό τους. Είναι η κλινική διαιτολόγος Σοφία Νικολαϊδου που εδώ και 9 χρόνια ασκεί το επάγγελμά της με αγάπη και φροντίδα για τον συνάνθρωπό της. Εκτός του δήμου Αριστοτέλη το πελατολόγιό της είναι άτομα από όλη τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης δραστηριοποιείται.

Η κα. Νικολαΐδου είναι απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας (ΑΤΕΙ-Θ) Θεσσαλονίκης και έχει ειδίκευση στην κλινική διατροφή. Διετέλεσε κλινική διαιτολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια ασκεί το επάγγελμα στα Νέα Ρόδα του δήμου Αριστοτέλη.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Σοφία Νικολαΐδου Νέα Ρόδα Χαλκιδικής
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6944794847

Η διατροφική κατάσταση του ασθενούς αξιολογείται επισταμένως, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ασθένεια από την οποία πάσχουν και σχετίζεται μερικώς ή εξ’ ολοκλήρου με τη διατροφή τους. Η κα. Νικολαϊδου αναπτύσσει εξειδικευμένα πλάνα διατροφής για τον κάθε ασθενή, ενώ παράλληλα προχωρά στην εκπαίδευσή τους και την εκμάθηση εφαρμογής του πλάνου από την πλευρά τους.

Σε άμεση συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό του κάθε ασθενή, διαμορφώνεται ένα εξειδικευμένο διαιτολόγιο που στοχεύει στις ανάγκες του καθενός. Λαμβάνονται δε υπόψιν, όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τρόπου διαβίωσης του ασθενούς (δραστηριότητες, εργασία, οικογενειακή κατάσταση).

Περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας ασθενής ζητά βοήθεια από την κλινική διαιτολόγο αφορούν παθήσεις όπως, νεφροπάθειες, καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτης, χοληστερίνη, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία.

Επίσης η κα. Νικολαϊδου τονίζει ότι πολλές φορές έχει χρειαστεί να παρακολουθήσει ανήλικες κοπέλες με ορμονικά προβλήματα λόγω παχυσαρκίας, κάτι που σημαίνει ότι έπρεπε να ρυθμίσουν το βάρος τους ώστε να ομαλοποιηθεί η έμμηνος ρύση.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, ακόμη, ατόμων που απευθύνονται στο γραφείο, επιδιώκοντας να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος, με αφορμή τη διακοπή καπνίσματος, ή ηλικιωμένοι που ζητούν συμβουλές για τις διατροφικές τους συνήθειες.

Η κ. Νικολαϊδου είναι υπέρμαχος της άποψης ότι τα καλά αποτελέσματα έρχονται με σωστή διατροφή και καλή σωματική δραστηριότητα, δύο τρόποι με τους οποίους μειώνουμε τις πιθανότητες να πάθουμε κάτι, και κυρίως αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό.

Η ίδια λαμβάνει διαρκή επιμόρφωση παρακολουθώντας όλες τις ιατρικές εξελίξεις στον τομέα της.