Στην ορεινή Χαλκιδική, στους πρόποδες του Χολομώντα, του πράσινου βουνού, του βουνού που επέλεξε ο Αριστοτέλης να ζήσει μερικά χρόνια της ζωής του, βρίσκεται ο παραδοσιακός και πανέμορφος οικισμός της Αρναίας.

 

“Σε αυτόν τον τόπο δημιουργήσαμε τον ξενώνα «Αρχοντικό Χοροστάσι», ένα σημείο συνάντησης του επισκέπτη με όσα έχει να μας προσφέρει η φύση ”.

Βρεθήκαμε στην Αρναία και μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες του υπέροχου ξενώνα μιλούν για την επιχείρηση τους με αγάπη και περιμένουν τους επισκέπτες να τους ανοίξουν το “σπίτι”τους και να τους δημιουργήσουν αναμνήσεις ζωής.

Θα θέλαμε να μάθουμε για τον ξενώνα σας

Στην Αρναία Χαλκιδικής δημιουργήσαμε τον ξενώνα «Αρχοντικό Χοροστάσι», ένα σημείο συνάντησης του επισκέπτη με όσα έχει να μας προσφέρει η φύση. Δημιουργήσαμε τους χώρους του αποκλειστικά με φυσικά υλικά του τόπου συνδυάζοντας αρμονικά την πέτρα με το ξύλο. Αναζητάμε συνεχώς τρόπους για να γινόμαστε καλύτεροι, αναπτύσσοντας εναλλακτικές μορφές ενέργειας και οικολογικές δραστηριότητες.

Ο ξενώνας «Αρχοντικό Χοροστάσι» αποτελεί  ένα όνειρο και για εμάς, είναι ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα. Σε αυτό το πέτρινο αρχοντικό της οικογένειας Κοκκαλιάρη καλούμε τους επισκέπτες μας να δοκιμάσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, μία αυθεντική εμπειρία επαφής με την όμορφη αυτή περιοχή της Χαλκιδικής.

Να ξεκινήσουμε τι σημαίνει Χοροστάσι;

Το όνομα του ξενώνα μας βγαίνει από την ομώνυμη κεντρική πλατεία της περιοχής “ Πλατεία Χοροστάσι” που αποτελούσε σημείο αναφοράς της πόλης καθώς εδώ γινόταν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του χωριού, τοπικά γλέντια, γάμοι κλπ.(στάση για χορό = χοροστασι)

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον τουρισμό;

Η αγάπη για να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε στον τόπο αυτό που μεγαλώσαμε αποτέλεσε για μας η δύναμη για πάρουμε την απόφαση για την πραγματοποίηση του φιλόξενου ζεστού και παραδοσιακου ξενώνα που θα αποτελεί σημείο συνάντησης για κάθε επισκέπτη μας. Ο ξενώνας για εμάς είναι ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα και είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να το πραγματοποιήσουμε στον τόπο μας.

Η επιχείρηση σας εκτός από υπέροχη φιλοξενία και υπέροχα δωμάτια, είναι ιδιαίτερης Μακεδονικής

Βασικό μέλημα μας ήταν η αναπαλαίωση του πέτρινου αρχοντικού της οικογένεια από το 1896, διατηρώντας τον αυθεντικό παραδοσιακό του χαρακτήρα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήσαμε ένα φιλόξενο ξενώνα που συνομιλεί αρμονικά με το περιβάλλον και τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της περιοχής.

Πόσα δωμάτια διαθέτετε και τι άλλες υπηρεσίες υπάρχουν;

Ο ξενώνας αποτελείται από έξι δωμάτια, τρία βρίσκονται στον πρώτο όροφο και τρία στον δεύτερο όροφο και κάθε δωμάτιο έχει το δικό του χαρακτήρα. Στο εσωτερικό των δωματίων, η ζεστασιά του χώρου με τα ξύλινα πατώματα και την λιτή διακόσμηση θα σας προσφέρει ένα ξεχωριστό συνδυασμό της γοητείας της Αρναίας του χθες, με την άνεση του σήμερα.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ατομική τουαλέτα-ντους πλήρως εξοπλισμένα, ψυγείο, τηλεόραση, ενσύρματο διαδίκτυο. Επίσης όλα έχουν αυτόνομη θέρμανση.

Αποτελεί η Αρναία ορμητήριο και για άλλες δράσεις;

Η Ανατολική Χαλκιδική και η περιοχή της Αρναίας είναι ο τόπος που σας δίνει δεκάδες ευκαιρίες για ημερίσιες αποδράσεις, αφού η εναλλαγή του τόπου (300 χιλιόμετρα ακτογραμμής ανάμεσα σε τρείς ορεινούς όγκους προστατευμένους απο την ευρωπαική συνθήκη Νatura 2000) δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης φυσικών φαινομένων και ανθρώπινων δραστηριοτήτων, που σπάνια συναντά κανείς σε ένα μόνο προορισμό διακοπών.

 Όταν φτάσει κάποιος στην Αρναία που μπορεί να σας βρεί; 

Ο ξενώνας μας είναι χτισμένος στην ομώνυμη κεντρική πλατεία της πόλης της Αρναίας, σε μια πετρόκτιστη γειτονιά απέναντι από την εκκλησία, το δημαρχείο και την Ιερά Μητρόπολη. Το αρχοντικό προσκαλεί τους επισκέπτες να ζήσουν εξαιρετικές τουριστικές εμπειρίες και να νιώσουν την ελληνική φιλοξενία σε κάθε της μορφή.

 

Καλέστε στο +302372022102 ή +306977609252 ή στείλτε Email στο [email protected]