Το παρών στην πρόσκληση του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Χαλκιδικής σε συγκέντρωση στην Αρναία έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου.
Στην συζήτηση αναπτύχθηκαν θέματα που απασχολούν το μέλλον της Κτηνοτροφίας στη Χαλκιδική, όπως η δραματική μείωση του ζωικού κεφαλαίου, με αιτίες κυρίως την έλλειψη νέων συνεχιστών του επαγγέλματος και εργατικών χεριών, μαζί με την απώλεια μεγάλου μέρους εισοδηματικής στήριξης μέσω της νέας ΚΑΠ.
Αναλυτικά η ανάρτηση της κα Ζωγράφου
Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Χαλκιδικής, συμμετείχαμε στην συγκέντρωση που διοργάνωσαν στην αίθουσα “Μητροπολίτη Σωκράτη”, στην Αρναία, το βράδυ της Παρασκευής 1/12/2023.
Η αγωνία τους έγινε μέρος της δικής μας ανησυχίας για το μέλλον της Κτηνοτροφίας στη Χαλκιδική αλλά και στην Επικράτεια.
Η δραματική μείωση του ζωικού κεφαλαίου, με αιτίες κυρίως την έλλειψη νέων συνεχιστών του επαγγέλματος και εργατικών χεριών, μαζί με την απώλεια μεγάλου μέρους εισοδηματικής στήριξης μέσω της νέας ΚΑΠ, χτυπά τον κώδωνα του κινδύνου.
Μια απόλυτα παραγωγική κατεύθυνση της χώρας μας, με κοινωνικές, διατροφικές και πληθυσμιακές διαστάσεις αναζητά διαχρονικά “ώτα ευήκοα”.
Ευθύνη μας, να μεταφέρουμε προς κάθε κατεύθυνση τις αγωνίες των κτηνοτρόφων και να προσπαθούμε με εφικτές προτάσεις για την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.