Δικαιώνεται η υπομονή κατοίκων και διερχόμενων οδηγών από το Γομάτι στην κεντρική Χαλκιδική, με το έργο της διπλής γέφυρας που βαίνει προς ολοκλήρωση. Από το 2000 μέχρι και το 2019 οι φονικές πλημμύρες της Χαλκιδικής, χτύπησαν ανελέητα και το μικρό χωριό του δήμου Αριστοτέλη. Έκτοτε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να κατασκευαστεί ένα σωστό και ολοκληρωμένο έργο.

Όπως επισημαίνει πλέον σήμερα, η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, το άνοιγμα της μια γέφυρας στον δρόμο, δεν αρκούσε για να διοχετευτεί ο μεγάλος όγκος υδάτων του ρέματος. Τα νερά υπερέβαιναν τον δρόμο και τελευταία προκάλεσαν ζημιές σε παρακείμενα οικήματα αγροτικής φύσεως. Οι βελτιώσεις του δικτύου προηγήθηκαν, ολοκληρώθηκαν τα τεχνικά, με έμφαση στο οδικό τμήμα μετά το Πλατανόρεμα που είχε μεγαλύτερα προβλήματα.

Η κατασκευή της δεύτερης γέφυρας, παρακείμενης της πρώτης, διπλασιάζει το άνοιγμα διοχέτευσης του χειμάρρου, ο οποίος διέρχεται μιας έκτασης κοντά στον οικισμό του Γοματίου και καταλήγει στο Δεβελίκι. Εδώ και ένα μήνα έχει διανοιχθεί μια μικρή παράκαμψη δρόμου, που διαμορφώθηκε κατάλληλα για τα οχήματα, ωσότου ολοκληρωθεί η δεύτερη γέφυρα που κατασκευάζεται επί τόπου», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Ζωγράφου.

Στα βορειότερα του νομού, ολοκληρώνεται ένα κομμάτι ασφαλτόστρωσης στο πλαίσιο συντήρησης έξω από τη Στρατονίκη και ως τη διασταύρωση Στρατωνίου, παρέμβαση από την οποία υπολείπεται ένα χιλιόμετρο άσφαλτος από Στρατώνι προς Ιερισσό. Επίσης σε εξέλιξη είναι η ασφαλτόστρωση τμημάτων του κυκλικού οδικού δικτύου Κασσάνδρας, που γίνεται τμηματικά το τελευταίο διάστημα.

Εργασίες τακτικής συντήρησης εκτελούνται και στο οδικό τμήμα Στρατώνι – Ολυμπιάδα, όπου στην παρούσα φάση καθαρίζονται τα πρανή και έπεται η ασφαλτόστρωση.