Του Κλεόβουλου Χατζηβασιλείου

Συνολικά 16 μέρες γεμάτες με κέφι, δραστηριότητες, χορό και δημιουργικότητα επιφυλάσσει για φέτος η Κασσανδρούπολη, η γιορτή στον πεζόδρομο της Κασσάνδρειας που φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός όχι μόνο στην Κασσάνδρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Με δραστηριότητες και εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες κατά κύριο λόγο στα παιδιά, η έναρξη της φετινής Κασσανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου με μία μεγάλη συναυλία στην οποία θα συμμετέχουν το ωδείο, η φιλαρμονική και η παιδική χορωδία του Δήμου, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μουσικό σχήμα αποτελούμενο από βιολιά.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Κασσανδρούπολη θα περιλαμβάνει πολλές δωρεάν δραστηριότητες για τους μικρούς δημότες, όπως τρενάκι και διαδραστικά εργαστήρια, ενώ όπως τονίζει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κασσάνδρας Λειβαδιώτης Ηρακλής, τις ημέρες που δεν θα τελούνται συναυλίες θα υπάρχουν μουσικοί του δρόμου που θα ψυχαγωγούν τον κόσμο με διάφορα μουσικά όργανα όπως βιολιά, σαξόφωνα και κιθάρες. Επιπλέον, στον χώρο του χριστουγεννιάτικου χωριού αναμένεται να στηθεί το σπίτι του Άγιου Βασίλη, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γράφουν γράμματα τις γιορτινές αυτές ημέρες, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και ανιματέρ είτε τα πρωινά όταν κλείνουν τα σχολεία, είτε τα απογεύματα όταν δεν θα υπάρχει προγραμματισμένη συναυλία.

Ακόμα το πρόγραμμα αναμένεται να είναι πλούσιο και σε δράσεις σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς. Έτσι στον χώρο αναμένεται να στηθεί ένα σπιτάκι- φούρνος σε συνεργασία με την αλυσίδα φούρνων “Λεμονή”, όπου τα παιδιά θα φτιάχνουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα κουλουράκια, ενώ στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα συμμετέχουν και ιδιωτικές σχολές χορού αλλά και σύλλογοι που εδράζουν στην περιοχή.

Στόχος της φετινής Κασσανδρούπολης σύμφωνα με τον κ. Λειβαδιώτη αποτελεί τόσο η συγκέντρωση όλων των δημοτών, μικρών και μεγάλων, όσο και επισκεπτών από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. Εξάλλου η Κασσάνδρεια ή αλλιώς Βάλτα, που ξεχωρίζει για την εξαιρετική παραδοσιακή αρχιτεκτονική που διατηρείται μέχρι και σήμερα, βρίσκεται στο κέντρο της χερσονήσου και αποτελεί ιδανικό ολιγοήμερο προορισμό για εξορμήσεις από τις όμορες περιοχές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κασσανδρούπολης 2023 αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.