Με λαμπρότητα τιμάται κάθε χρόνο η εορτή του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας , προστάτου των Ναυτικών στην Καλλιθέα του δήμου Κασσάνδρας.

Παραμονή της εορτής του στις 5 Δεκεμβρίου τελείται στον Ιερό Ναό πανηγυρικός εσπερινός, ενώ ανήμερα στις 6 Δεκεμβρίου τελείται πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την παρουσία πλήθους πιστών.

Ακολουθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πάρκο του Αγίου Νικολάου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάλτεπε και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΚ, με χορό και φαγοπότι.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Xalkidikipolitiki ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάλτεπε, Γιώργος Θωμασούλης οι εκδηλώσεις για την γιορτή του Αγίου Νικολάου θα μεταφερθούν για την Πέμπτη στις 14 του Δεκέμβρη λόγω του άστατου καιρού: «Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε σήμερα το πανηγύρι που λαμβάνει χώρα στην Καλλιθέα εδώ και δύο χρόνια για την μνήμη του Αγίου Νικολάου, λόγω του άσχημου καιρού. Όμως μεταφέραμε τις εκδηλώσεις στις 14 Δεκεμβρίου το μεσημέρι στις 13:30 για να γιορτάσουμε όλοι μαζί με ζωντανή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα και άφθονο φαγοπότι!»,λέει προσκαλώντας τον κόσμο να πάει στις 14 του Δεκέμβρη στην Καλλιθέα για να γιορτάσουνε όλοι μαζί.

πηγή φωτογραφίας Κασσάνδρα Χαλκιδική