Την έναρξη της εορταστικής περιόδου για την πόλη πραγματοποίησε πριν από λίγα λεπτά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανάβοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους, υπό το βλέμμα χιλιάδων Θεσσαλονικέων.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους Θεσσαλονικείς και ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους τους πολίτες.

Είμαστε και φέτος εδώ για να χαρούμε αυτές τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Εύχομαι σε όλους υγεία και να είμαστε εδώ όλα φέτος και τα επόμενα χρόνια, να χαιρόμαστε την όμορφη πόλη μας.

Ο κ. Ζέρβας μαζί με το Θεολόγο Ηλίου που παρουσίασε την εκδήλωση ευχαρίστησαν την επιχείρηση-χορηγό της εκδήλωσης.

Ο κ. Ηλιού νωρίτερα καλωσόρισε τον κόσμο και ευχήθηκε επίσης μια ευχάριστη βραδιά σε όλους. Παράλληλες είπε εγκωμιαστικά λόγια για τη διοργάνωσης του δήμου Θεσσαλονίκης και για τη φιλαρμονική του, ενώ προέτρεψε τον κόσμο να επισκεφτεί τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια στο άγαλμα Βενιζέλου.

 

anamma-xristougenniatiko-dentro-2023-dimos-thessalonikis-3.jpg

Μετά τη φωταγώγηση, χορευτικά συγκροτήματα, ξεσήκωσαν τον κόσμο με την παράστασή τους. Αυτή τη στιγμή στη σκηνή της πλατείας Αριστοτέλους βρίσκεται ο τραγουδιστής Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, με τον κόσμο να συνεχίζει να συρρέει στο χώρο

Χαμός επικρατούσε εδώ και ώρα από το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του δήμου Θεσσαλονίκης, που σηματοδοτεί την έναρξη των εορτών για την πόλη.

Ζευγάρια και οικογένειες, γονείς και παιδιά, σε γιορτινό κλίμα και με χειμωνιάτικη αμφίεση λόγω του τσουχτερού κρύου και υπό το φόβο βροχής, βρίσκονται στο σημείο όπου καντίνες με ποπ κορν, καστανάδες, πάγκοι με παιχνίδια δημιουργούν ένα φεστιβαλικό κλίμα για την πόλη. Στα στόματα όλων , η πεποίθηση ότι φέτος, στήθηκε ίσως το πιο γιορτινό σκηνικό που βίωσε η πόλη τα τελευταία χρόνια.

anamma-xristougenniatiko-dentro-2023-dimos-thessalonikis-6.jpg
anamma-xristougenniatiko-dentro-2023-dimos-thessalonikis-7.jpg
anamma-xristougenniatiko-dentro-2023-dimos-thessalonikis-2.jpg

Όλοι αναμένουν υπομονετικά τη στιγμή που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 17 μέτρων, για να ξεκινήσει και επίσημα το εντυπωσιακό βράδυ.

Προς ώρας τις δικές της πινελιές βάζει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Αμέσως μετά τη φωταγώγηση του δέντρου, ο τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος θα πραγματοποιήσει συναυλία, στην οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια του. Θα βρεθεί στη σκηνή παρέα με τα παιδιά του Γιώργο Κακοσαίο και Κατερίνα Κακοσαίου, ενώ guest εμφάνιση θα κάνει o Δημήτρης Χρυσοχοΐδης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος του Mega και της εφημερίδας Μακεδονία, Θεολόγος Ηλιού.

Το δέντρο είναι ύψους 17 μέτρων και μεταφέρθηκε από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, για να στολιστεί με 100.000 γιορτινά λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

anamma-xristougenniatiko-dentro-2023-dimos-thessalonikis-5.jpg
anamma-xristougenniatiko-dentro-2023-dimos-thessalonikis-4.jpg

 

anamma-xristougenniatiko-dentro-2023-dimos-thessalonikis.jpg

Πηγή: makthes.gr