Ακόμα μία πτήση «τρόμου» έγινε στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της οποίας προκλήθηκε πανικός ανάμεσα στους επιβάτες, έπειτα από αποσυμπίεση.

Όταν έπεσαν έπεσαν μάσκες οξυγόνου κατά τη διάρκεια της πτήσης, αρκετοί επιβάτες του αεροπλάνου άρχισαν να ουρλιάζουν ενώ κάποιοι άλλοι προσεύχονταν. Το πλήρωμα του αεροσκάφους προσπάθησε να τους ηρεμήσει, προσφέροντάς τους νερό.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο, κατά τη διάρκεια πτήσης Airbus Α319 της αεροπορικής εταιρείας Rossiya που απογειώθηκε από το Mineralnye Vody, μια πόλη στο Κράι της Σταυρούπολης, στη Ρωσία με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση σημειώθηκε αποσυμπίεση και το αεροπλάνο κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψοςενώ ταυτόχρονα εξέπεμψε σήμα έκτακτης ανάγκης.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 111 άτομα. Ένας απ’ αυτούς είπε ότι «αρχίσαμε να πέφτουμε απότομα», ενώ «μάσκες οξυγόνου έπεσαν πάνω από τα κεφάλια μας». Ένας άλλος είπε ότι όλοι ήταν «αγχωμένοι» αποκαλύπτοντας ότι «τα παιδιά ούρλιαζαν, ενώ οι γυναίκες προσεύχονταν». Ένας άλλος επιβάτης επαίνεσε το πλήρωμα, λέγοντας πως «αν και ήταν πολύ τρομακτική εμπειρία, οι αεροσυνοδοί δεν φοβήθηκαν. Μας έδωσαν νερό ενώ ήταν πολύ ευγενικές».

Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο απ’ το οποίο απογειώθηκε. Εκεί το ανέμεναν δυνάμεις της πυροσβεστικής καθώς και ασθενοφόρα.

Τρίτο περιστατικό με αεροπλάνο μέσα σε λίγες ημέρες

Πρόκειται για το τρίτο έκτακτο περιστατικό με αεροπλάνο που συμβαίνει στη Ρωσία μέσα σε λίγες. Εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, υπάρχουν προβλήματα με τη συντήρηση των αεροπλάνων και την απόκτηση ανταλλακτικών.

Την Παρασκευή ένα Boeing 737 S7 που ταξίδευε από το Νοβοσιμπίρσκ προς τη Μόσχα αντιμετώπισε βλάβη και στους δύο κινητήρες. Οι πιλότοι προχώρησαν σε αναγκαστική προσγείωση, κάτι που έγινε επιτυχώς, στο αεροδρόμιο Tolmachevo του Νοβοσιμπίρσκ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί μεταξύ των επιβατών ή του πληρώματος.

Επίσης, αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε έκρηξη σε κινητήρα αεροπλάνου Tu-204, λίγο μετά την απογείωση από το Ουλάν- Ουντέ της Σιβηρίας. Μάλιστα, η στιγμή καταγράφηκε από κάμερες. Για όλα αυτά τα περιστατικά είναι ήδη σε εξέλιξη έρευνα από την Εισαγγελία Μεταφορών της ανατολικής Σιβηρίας.

Πηγή: lifo.gr με πληροφορίες από dailymail