Χριστούγεννα με ζέστη και σποραδικές βροχές αναμένεται να κάνουμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα μετεωρολογικά δεδομένα. Ο καιρός θα θυμίζει χειμώνα αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, που θα πέσουν οι θερμοκρασίες και αλλάξουν οι συνθήκες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες λόγω μίας θερμής αέριας μάζας που έρχεται από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και κατευθύνεται προς τα ανατολικά. Έτσι αναμένονται θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και 20-22 στα δυτικά και 22-24 στα ανατολικά και νότια.

Κατά την διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου (16 και 17 Δεκεμβρίου), η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει ξανά. Σε ότι αφορά τον καιρό των Χριστουγέννων, οι μετεωρολόγοι λένε πως θα είναι ήπιος, καθώς θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ αναμένεται εκείνο το διάστημα να σημειωθούν βροχές.

Στη Χαλκιδική πάντως θα χιονίσει στα ορεινά του Χολομώντα από το βράδυ της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου, ενώ το Σάββατο, σε περιοχές με πιο χαμηλό υψόμετρο, θα σημειωθεί επίσης ήπια χιονόπτωση.

Ακόμη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έχει προβλέψει πως μετά το πέρας της Πρωτοχρονιάς, οι καιρικές συνθήκες θα θυμίζουν περισσότερο χειμώνα, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.