Με τη φράση «είναι απόλυτο ότι θα είμαι περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων ανεξαιρέτως» τονίζοντας πως η νέα διοίκηση θα λειτουργεί «χωρίς διαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς», ξεκίνησε την ομιλία του, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου ο επανεκλεγείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε απόψε στις 19.00 στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσία συγγενών και φίλων των νέων συμβούλων.

Ως διοίκηση «στις προκλήσεις κοιτάξαμε πιο ψηλά από τα εμπόδια και αυτή την παρακαταθήκη θα τη διαφυλάξουμε», ξεκαθάρισε ο κ. Τζιτζικώστας, τονίζοντας παράλληλα πως «πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις του μαζί» οι οποίες θα αποτελέσουν και την κινητήριο δύναμη για το μέλλον. Ακόμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πως «οι διαφωνίες δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερές από τις ελπίδες».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν παλιοί και νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι για πρώτη φορά όλοι μαζί μετά την εκλογή τους στην αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου, δίνοντας τον καθιερωμένο όρκο για την ανάληψη των καθηκόντων τους από την 1η Ιανουαρίου 2024, που σηματοδοτεί την έναρξη της περιφερειακής πενταετούς θητείας.

Παρόντες ήταν βουλευτές της Θεσσαλονίκης καθώς και ο νεοκλεγέντας Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς. Από την τελετή ορκωμοσίας απουσίαζε για προσωπικούς λόγους η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.