Τα θετικότερα σχόλια, επαίνους και ένα βραβείο απέσπασε η τριμελής φοιτητική ομάδα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία συμμετείχε στο 1ο Μοντέλο ΝΑΤΟ, που διεξήχθη στη Γερμανία (Model NATO Germany), στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η ομάδα, αποτελούμενη από τον  Άρη Αιγυπτιάδη, και τις Κωνσταντίνα Νίκου και Όλγα Ροδάτου, απέσπασαν το βραβείο στη δυσκολότερη επιτροπή του συνεδρίου, αυτή του του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (North Atlantic Council).

Επιπλέον έλαβαν ιδιαίτερα ευμενή σχόλια από την Οργανωτική Επιτροπή αλλά και από τα μέλη των Προεδρείων, για την ικανότητα και τον ρεαλισμό κατά τη διάρκεια συγγραφής του Επίσημου Ανακοινωθέντος του ΝΑΤΟ (Communiqué), την άριστη γνώση των κανόνων διαδικασίας, της εξωτερικής πολιτικής της χώρας που εκπροσωπούσαν (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) και της γενικότερης πολιτικής του ΝΑΤΟ, καθώς και της διπλωματικής ικανότητας στην αντιμετώπιση των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Όπως επισημαίνει ο Άρης Αιγυπτιάδης, «Όλα τα μέλη της ομάδας μας είμαστε πολύ υπερήφανα για το γεγονός ότι οι προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, φροντίσαμε να προωθήσουμε τόσο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όσο και το ThessISMUN και θεωρούμε ότι απο